Niemiecka sałatka ziemniaczana

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

3

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

0.5 łyżki

5 łyżek

0.5 pęczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Obrać. Pokroić w plastry gdy całkiem wystygną.

Krok 2

Przygotować sos: cebulę poszatkować i dodać do 200 ml gotującego się bulionu. Zdjąć z ognia. Dodać ocet, musztardę, cukier, sól i pieprz do smaku.

Krok 3

Przygotowanym sosem polać ziemniaki. Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Krok 4

Do tak przygotowanych ziemniaków dobrze pasują smażone lub grillowane kiełbaski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Niemiecka sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Niemiecka sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Niemiecka sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Niemiecka sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Niemiecka sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Niemiecka sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Niemiecka sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Caprese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej