
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżka
0.5 łyżki
5 łyżek
0.5 pęczka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Obrać. Pokroić w plastry gdy całkiem wystygną.
Krok 2
Przygotować sos: cebulę poszatkować i dodać do 200 ml gotującego się bulionu. Zdjąć z ognia. Dodać ocet, musztardę, cukier, sól i pieprz do smaku.
Krok 3
Przygotowanym sosem polać ziemniaki. Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Krok 4
Do tak przygotowanych ziemniaków dobrze pasują smażone lub grillowane kiełbaski.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































