Niemiecka sałatka ziemniaczana

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

3

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 kilogram

1 sztuka

0.5 łyżki

0.5 pęczka

4 łyżki

1 sztuka

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Obrać. Pokroić w plastry gdy całkiem wystygną.

Krok 2

Przygotować sos: cebulę poszatkować i dodać do 200 ml gotującego się bulionu. Zdjąć z ognia. Dodać ocet, musztardę, cukier, sól i pieprz do smaku.

Krok 3

Przygotowanym sosem polać ziemniaki. Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Krok 4

Do tak przygotowanych ziemniaków dobrze pasują smażone lub grillowane kiełbaski.

0

Opinie o przepisie

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej