Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu
łatwe
105 osób zapisało

Składniki
0.5 opakowania
1 opakowanie
100 gramów
0.5 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj i osusz. Przygotuj sos sałatkowy: zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą.
Krok 2
Kurki oczyść, umyj i sparz krótko we wrzącej wodzie. Cebulę pokrój w drobną kostkę, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu a następnie dodaj kurki i smaż chwilę razem. Posyp pieprzem.
Krok 3
Roszponkę ułóż na półmisku, posyp równomiernie kurkami i polej ziołowym sosem sałatkowym. Ser zetrzyj w cienkie płatki i rozłóż na wierzchu sałatki.
Dobra rada:
Do takiej sałatki idealnym dodatkiem będą ziołowe grzanki z bagietki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej