Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

124 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 opakowanie

100 gramów

0.5 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj i osusz. Przygotuj sos sałatkowy: zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą.

Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - Krok 1

Krok 2

Kurki oczyść, umyj i sparz krótko we wrzącej wodzie. Cebulę pokrój w drobną kostkę, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu a następnie dodaj kurki i smaż chwilę razem. Posyp pieprzem.

Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - Krok 2

Krok 3

Roszponkę ułóż na półmisku, posyp równomiernie kurkami i polej ziołowym sosem sałatkowym. Ser zetrzyj w cienkie płatki i rozłóż na wierzchu sałatki.

Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do takiej sałatki idealnym dodatkiem będą ziołowe grzanki z bagietki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej