Sałatka z kurkami - przepis z parmezanem: z kurek | Przepisy.pl pixel

Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 opakowanie

100 gramów

0.5 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj i osusz. Przygotuj sos sałatkowy: zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą.

Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - Krok 1

Krok 2

Kurki oczyść, umyj i sparz krótko we wrzącej wodzie. Cebulę pokrój w drobną kostkę, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu a następnie dodaj kurki i smaż chwilę razem. Posyp pieprzem.

Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - Krok 2

Krok 3

Roszponkę ułóż na półmisku, posyp równomiernie kurkami i polej ziołowym sosem sałatkowym. Ser zetrzyj w cienkie płatki i rozłóż na wierzchu sałatki.

Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do takiej sałatki idealnym dodatkiem będą ziołowe grzanki z bagietki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kurkami z płatkami parmezanuSałatka z kurkami z płatkami parmezanu

Sałatę umyj i osusz. Przygotuj sos sałatkowy: zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą.