Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 opakowanie

100 gramów

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj i osusz. Przygotuj sos sałatkowy: zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą.

Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - Krok 1

Krok 2

Kurki oczyść, umyj i sparz krótko we wrzącej wodzie. Cebulę pokrój w drobną kostkę, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu a następnie dodaj kurki i smaż chwilę razem. Posyp pieprzem.

Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - Krok 2

Krok 3

Roszponkę ułóż na półmisku, posyp równomiernie kurkami i polej ziołowym sosem sałatkowym. Ser zetrzyj w cienkie płatki i rozłóż na wierzchu sałatki.

Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do takiej sałatki idealnym dodatkiem będą ziołowe grzanki z bagietki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kurkami z płatkami parmezanuSałatka z kurkami z płatkami parmezanu

Sałatę umyj i osusz. Przygotuj sos sałatkowy: zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą.