Sałatka z dynią i fetą - marynowaną: z serem | Przepisy.pl pixel

Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
330 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

444 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

589 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

0.5 opakowania

8 sztuk

100 gramów

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ziołowy sos sałatkowy mieszając zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz oliwą. Dynię odcedź, pomidorki pokrój na połówki a ser w niedużą kostkę.

Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - Krok 1

Krok 2

Roszponkę umyj i osusz a następnie wyłóż na półmisek. Następnie wyłóż pozostałe składniki: dynię, pomidorki, ser oraz kiełki.

Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - Krok 2

Krok 3

Pestki słonecznika upraż na rozgrzanej suchej patelni.

Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - Krok 3

Krok 4

Całość polej przygotowanym włoskim sosem i posyp pestkami słonecznika. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącym pieczywem.

Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast świeżych pomidorków cherry możesz użyć suszonych pomidorów w oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherrySałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry

Przygotuj ziołowy sos sałatkowy mieszając zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz oliwą. Dynię odcedź, pomidorki pokrój na połówki a ser w niedużą kostkę.