Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

276 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

337 osób wydrukowało

Pobierz pdf

435 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

0.5 opakowania

8 sztuk

100 gramów

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ziołowy sos sałatkowy mieszając zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz oliwą. Dynię odcedź, pomidorki pokrój na połówki a ser w niedużą kostkę.

Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - Krok 1

Krok 2

Roszponkę umyj i osusz a następnie wyłóż na półmisek. Następnie wyłóż pozostałe składniki: dynię, pomidorki, ser oraz kiełki.

Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - Krok 2

Krok 3

Pestki słonecznika upraż na rozgrzanej suchej patelni.

Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - Krok 3

Krok 4

Całość polej przygotowanym włoskim sosem i posyp pestkami słonecznika. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącym pieczywem.

Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast świeżych pomidorków cherry możesz użyć suszonych pomidorów w oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej