Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry
łatwe
585 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
0.5 opakowania
8 sztuk
100 gramów
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ziołowy sos sałatkowy mieszając zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz oliwą. Dynię odcedź, pomidorki pokrój na połówki a ser w niedużą kostkę.

Krok 2
Roszponkę umyj i osusz a następnie wyłóż na półmisek. Następnie wyłóż pozostałe składniki: dynię, pomidorki, ser oraz kiełki.

Krok 3
Pestki słonecznika upraż na rozgrzanej suchej patelni.

Krok 4
Całość polej przygotowanym włoskim sosem i posyp pestkami słonecznika. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącym pieczywem.


Dobra rada:
Zamiast świeżych pomidorków cherry możesz użyć suszonych pomidorów w oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry
Przygotuj ziołowy sos sałatkowy mieszając zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz oliwą. Dynię odcedź, pomidorki pokrój na połówki a ser w niedużą kostkę.