Sałatka z komosą ryżową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z komosą ryżową

Autor: jedz.pysznie

ratingratingratingratingrating

1

heart
53 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

90 gramów

100 gramów

60 gramów

30 gramów

1 opakowanie

35 gramów

50 gramów

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Komosę ryżową gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotowuję sos sałatkowy Knorr tak jak zeleca producent.

Krok 2

Papryki kroję w słupki, mozarellę kroję w kostkę. Składniki łączę z roszponką, rukolą i bazylią.

Krok 3

Warzywa łączę z kaszą i mieszam z sosem sałatkowym.

jedz.pysznie

Dobra rada:

Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej