
Składniki
90 gramów
100 gramów
60 gramów
30 gramów
1 opakowanie
35 gramów
50 gramów
5 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Komosę ryżową gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotowuję sos sałatkowy Knorr tak jak zeleca producent.
Krok 2
Papryki kroję w słupki, mozarellę kroję w kostkę. Składniki łączę z roszponką, rukolą i bazylią.
Krok 3
Warzywa łączę z kaszą i mieszam z sosem sałatkowym.

Dobra rada:
Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Paprykowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej