Sałatka z komosą ryżową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z komosą ryżową

Autor: jedz.pysznie

ratingratingratingratingrating

1

heart
53 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

90 gramów

100 gramów

60 gramów

30 gramów

1 opakowanie

35 gramów

50 gramów

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Komosę ryżową gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotowuję sos sałatkowy Knorr tak jak zeleca producent.

Krok 2

Papryki kroję w słupki, mozarellę kroję w kostkę. Składniki łączę z roszponką, rukolą i bazylią.

Krok 3

Warzywa łączę z kaszą i mieszam z sosem sałatkowym.

jedz.pysznie

Dobra rada:

Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej