Delikatna sałatka z sarniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna sałatka z sarniny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 pęczka

10 sztuk

1 sztuka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zalej wodą, posól i gotuj na małym ogniu przez ok. godzinę do momentu, gdy będzie miękkie. Osącz, ostudź i potnij w kostkę.

Krok 2

Cebulę i rzodkiewki oczyść, posiekaj drobno i wymieszaj razem z sokiem wyciśniętym z pomarańczy.

Krok 3

Papryczki pokrój w talarki, kolendrę posiekaj i dodaj do reszty warzyw. Dopraw do smaku i tak przygotowanym sosem zalej mięso.

Krok 4

Przed podaniem sałatkę z sarniny schłodź przez ok. 1 godzinę w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Ciastka z jagodami
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej