Delikatna sałatka z sarniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna sałatka z sarniny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 pęczka

10 sztuk

1 sztuka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zalej wodą, posól i gotuj na małym ogniu przez ok. godzinę do momentu, gdy będzie miękkie. Osącz, ostudź i potnij w kostkę.

Krok 2

Cebulę i rzodkiewki oczyść, posiekaj drobno i wymieszaj razem z sokiem wyciśniętym z pomarańczy.

Krok 3

Papryczki pokrój w talarki, kolendrę posiekaj i dodaj do reszty warzyw. Dopraw do smaku i tak przygotowanym sosem zalej mięso.

Krok 4

Przed podaniem sałatkę z sarniny schłodź przez ok. 1 godzinę w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej