Delikatna sałatka z sarniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna sałatka z sarniny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 pęczka

10 sztuk

1 sztuka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zalej wodą, posól i gotuj na małym ogniu przez ok. godzinę do momentu, gdy będzie miękkie. Osącz, ostudź i potnij w kostkę.

Krok 2

Cebulę i rzodkiewki oczyść, posiekaj drobno i wymieszaj razem z sokiem wyciśniętym z pomarańczy.

Krok 3

Papryczki pokrój w talarki, kolendrę posiekaj i dodaj do reszty warzyw. Dopraw do smaku i tak przygotowanym sosem zalej mięso.

Krok 4

Przed podaniem sałatkę z sarniny schłodź przez ok. 1 godzinę w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej