
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 pęczka
10 sztuk
1 sztuka
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, zalej wodą, posól i gotuj na małym ogniu przez ok. godzinę do momentu, gdy będzie miękkie. Osącz, ostudź i potnij w kostkę.
Krok 2
Cebulę i rzodkiewki oczyść, posiekaj drobno i wymieszaj razem z sokiem wyciśniętym z pomarańczy.
Krok 3
Papryczki pokrój w talarki, kolendrę posiekaj i dodaj do reszty warzyw. Dopraw do smaku i tak przygotowanym sosem zalej mięso.
Krok 4
Przed podaniem sałatkę z sarniny schłodź przez ok. 1 godzinę w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej