Delikatna sałatka z sarniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna sałatka z sarniny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 pęczka

10 sztuk

1 sztuka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zalej wodą, posól i gotuj na małym ogniu przez ok. godzinę do momentu, gdy będzie miękkie. Osącz, ostudź i potnij w kostkę.

Krok 2

Cebulę i rzodkiewki oczyść, posiekaj drobno i wymieszaj razem z sokiem wyciśniętym z pomarańczy.

Krok 3

Papryczki pokrój w talarki, kolendrę posiekaj i dodaj do reszty warzyw. Dopraw do smaku i tak przygotowanym sosem zalej mięso.

Krok 4

Przed podaniem sałatkę z sarniny schłodź przez ok. 1 godzinę w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej