Delikatna sałatka z sarniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna sałatka z sarniny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 pęczka

10 sztuk

1 sztuka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zalej wodą, posól i gotuj na małym ogniu przez ok. godzinę do momentu, gdy będzie miękkie. Osącz, ostudź i potnij w kostkę.

Krok 2

Cebulę i rzodkiewki oczyść, posiekaj drobno i wymieszaj razem z sokiem wyciśniętym z pomarańczy.

Krok 3

Papryczki pokrój w talarki, kolendrę posiekaj i dodaj do reszty warzyw. Dopraw do smaku i tak przygotowanym sosem zalej mięso.

Krok 4

Przed podaniem sałatkę z sarniny schłodź przez ok. 1 godzinę w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna sałatka z sarniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej