
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 pęczka
10 sztuk
1 sztuka
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, zalej wodą, posól i gotuj na małym ogniu przez ok. godzinę do momentu, gdy będzie miękkie. Osącz, ostudź i potnij w kostkę.
Krok 2
Cebulę i rzodkiewki oczyść, posiekaj drobno i wymieszaj razem z sokiem wyciśniętym z pomarańczy.
Krok 3
Papryczki pokrój w talarki, kolendrę posiekaj i dodaj do reszty warzyw. Dopraw do smaku i tak przygotowanym sosem zalej mięso.
Krok 4
Przed podaniem sałatkę z sarniny schłodź przez ok. 1 godzinę w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























