Pstrąg z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pstrąg z patelni

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

4

47 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę dokładnie umyć. Następnie doprawić solą, pieprzem i sokiem z połówki cytryny - zarówno na zewnątrz, jak i w środku.

Krok 2

Smażyć rybę na rozgrzanej patelni z olejem lub masłem klarowanym, aż skórka zbrązowieje, a mięso ryby stanie się nieprzezroczyste. Z usmażonej ryby łatwo usunąć kręgosłup i głowę, pociągając za ogon. Przed podaniem jeszcze raz skropić cytryną i posypać pietruszką.

Krok 3

Podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.

1

Opinie o przepisie

  • Maria A. Szmidt

    Maria A. Szmidt , 07.12.2016

    a po co mąka ,nie piszesz do czego ma być zużyta

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej