
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
6 łyżek
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę dokładnie umyć. Następnie doprawić solą, pieprzem i sokiem z połówki cytryny - zarówno na zewnątrz, jak i w środku.
Krok 2
Smażyć rybę na rozgrzanej patelni z olejem lub masłem klarowanym, aż skórka zbrązowieje, a mięso ryby stanie się nieprzezroczyste. Z usmażonej ryby łatwo usunąć kręgosłup i głowę, pociągając za ogon. Przed podaniem jeszcze raz skropić cytryną i posypać pietruszką.
Krok 3
Podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej