PRZEPISY.PL
Pstrąg z patelni - autor: Grace w kuchni

Pstrąg z patelni

  • 30
  • 2
  • Średnie
  • 0
46
osób dodało do Mniamlisty
46
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pstrąg duży 2 szt
  • cytryna1 szt
  • mąka pszenna6 łyżek
  • masło lub olej2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku2 szczypty
  • Krok 1

    Rybę dokładnie umyć. Następnie doprawić solą, pieprzem i sokiem z połówki cytryny - zarówno na zewnątrz, jak i w środku.
  • Krok 2

    Smażyć rybę na rozgrzanej patelni z olejem lub masłem klarowanym, aż skórka zbrązowieje, a mięso ryby stanie się nieprzezroczyste. Z usmażonej ryby łatwo usunąć kręgosłup i głowę, pociągając za ogon. Przed podaniem jeszcze raz skropić cytryną i posypać pietruszką.
  • Krok 3

    Podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

199
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
99
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
125
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Łatwe
109
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe