Pstrąg z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg z patelni

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

4

47 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę dokładnie umyć. Następnie doprawić solą, pieprzem i sokiem z połówki cytryny - zarówno na zewnątrz, jak i w środku.

Krok 2

Smażyć rybę na rozgrzanej patelni z olejem lub masłem klarowanym, aż skórka zbrązowieje, a mięso ryby stanie się nieprzezroczyste. Z usmażonej ryby łatwo usunąć kręgosłup i głowę, pociągając za ogon. Przed podaniem jeszcze raz skropić cytryną i posypać pietruszką.

Krok 3

Podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.

1

Opinie o przepisie

  • Maria A. Szmidt

    Maria A. Szmidt , 07.12.2016

    a po co mąka ,nie piszesz do czego ma być zużyta

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej