Pstrąg z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg z patelni

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

4

47 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę dokładnie umyć. Następnie doprawić solą, pieprzem i sokiem z połówki cytryny - zarówno na zewnątrz, jak i w środku.

Krok 2

Smażyć rybę na rozgrzanej patelni z olejem lub masłem klarowanym, aż skórka zbrązowieje, a mięso ryby stanie się nieprzezroczyste. Z usmażonej ryby łatwo usunąć kręgosłup i głowę, pociągając za ogon. Przed podaniem jeszcze raz skropić cytryną i posypać pietruszką.

Krok 3

Podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.

1

Opinie o przepisie

  • Maria A. Szmidt

    Maria A. Szmidt , 07.12.2016

    a po co mąka ,nie piszesz do czego ma być zużyta

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej