Chrupiący kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chrupiący kurczak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

515 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki z kurczaka dokładnie umyj i osusz. Następnie oprósz mąką ziemniaczaną.

Chrupiący kurczak   - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj Przyprawę do karkówki Knorr z ketchupem i olejem.

Chrupiący kurczak   - Krok 2

Krok 3

Mięso oraz sos przełóż do woreczka dołączonego do opakowania Knorr.

Chrupiący kurczak   - Krok 3

Krok 4

Dodaj odcedzoną kukurydzę i posiekane chilli. Całość dokładnie wymieszaj i zamknij szczelnie worek.

Chrupiący kurczak   - Krok 4

Krok 5

Piecz w temperaturze 160 stopni przez 50 minut. Na ostanie 15 minut pieczenia rozetnij worek i lekko go odchyl, aby mięso mogło się zapiec i zrobić chrupiące.

Chrupiący kurczak   - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiący kurczak   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiący kurczak   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiący kurczak   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiący kurczak   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiący kurczak   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiący kurczak   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiący kurczak   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak z brzoskwinią
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiący kurczak  Chrupiący kurczak

Chcesz przygotować pyszną, szybką i uniwersalną potrawę? Ten przepis będzie dla Ciebie idealny. Chrupiący kurczak to propozycja odpowiednia zarówno na obiad, jak i ciepłą kolację. W zaledwie kilku krokach przyrządzisz kompozycję łączącą w sobie łagodny smak kurczaka z wyrazistymi i aromatycznymi przyprawami. Na początek mięso dokładnie oczyść i umyj, po czym posyp je mąką ziemniaczaną. Teraz pora na zrobienie sosu: w oddzielnej misce połącz fix z ketchupem i olejem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, po czym mięso i sos przełóż do specjalnego woreczka. Dosyp jeszcze kukurydzę i posiekaną papryczkę chili. Ponownie wymieszaj całość i szczelnie zamknij opakowanie. Włóż je do piekarnika i piecz przez kilkadziesiąt minut – na ostatnie kilkanaście minut rozetnij worek, lekko go odchylając, aby mięso mogło się zapiec, a jednocześnie było jeszcze bardziej chrupiące. Proste, smaczne i szybkie danie jest już gotowe! Tak przygotowanego kurczaka podawaj z ziemniakami zapiekanymi w ziołach lub z sypkim ryżem.