Soczysty kurczak pieczony w ziołach z czosnkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak w czosnku i ziołach z boczkiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłukanego dokładnie, a następnie osuszonego kurczaka wkładamy do torebki.

Krok 2

Boczek kroimy w średniej wielkości kostkę i dodajemy do kurczaka.

Krok 3

Całość posypujemy fixem i dokładnie mieszamy. Torebkę zamykamy, nakłuwamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy około 50 minut.

Krok 4

Na 10-15 minut przed kocem pieczenia rozcinamy torebkę. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak w czosnku i ziołach z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak w czosnku i ziołach z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak w czosnku i ziołach z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak w czosnku i ziołach z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak w czosnku i ziołach z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak w czosnku i ziołach z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak w czosnku i ziołach z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak w czosnku i ziołach z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej