Soczysty kurczak w czosnku i ziołach z boczkiem
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłukanego dokładnie, a następnie osuszonego kurczaka wkładamy do torebki.
Krok 2
Boczek kroimy w średniej wielkości kostkę i dodajemy do kurczaka.
Krok 3
Całość posypujemy fixem i dokładnie mieszamy. Torebkę zamykamy, nakłuwamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy około 50 minut.
Krok 4
Na 10-15 minut przed kocem pieczenia rozcinamy torebkę. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczysty kurczak w czosnku i ziołach Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej