Soczysty kurczak w czosnku i ziołach z boczkiem
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłukanego dokładnie, a następnie osuszonego kurczaka wkładamy do torebki.
Krok 2
Boczek kroimy w średniej wielkości kostkę i dodajemy do kurczaka.
Krok 3
Całość posypujemy fixem i dokładnie mieszamy. Torebkę zamykamy, nakłuwamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy około 50 minut.
Krok 4
Na 10-15 minut przed kocem pieczenia rozcinamy torebkę. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczysty kurczak w czosnku i ziołach Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej