Soczysty kurczak w czosnku i ziołach z boczkiem
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłukanego dokładnie, a następnie osuszonego kurczaka wkładamy do torebki.
Krok 2
Boczek kroimy w średniej wielkości kostkę i dodajemy do kurczaka.
Krok 3
Całość posypujemy fixem i dokładnie mieszamy. Torebkę zamykamy, nakłuwamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy około 50 minut.
Krok 4
Na 10-15 minut przed kocem pieczenia rozcinamy torebkę. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczysty kurczak w czosnku i ziołach Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej