
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połącz kostkę rosołową Knorr z 3 łyżkami oliwy lub oleju.

Krok 2
Tak przygotowaną marynatą natrzyj pierś z kurczaka.

Krok 3
Pierś z kurczaka usmaż na średnio rozgrzanej patelni na złocisty kolor.


Dobra rada:
Taką marynatą możesz marynować nie tylko mięsa, lecz także warzywa: paprykę, cukinię czy bakłażana. Dla urozmaicenia smaku do marynaty możesz dodać świeże zioła: tymianek, rozmaryn albo odrobinę cytryny lub czosnku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczysty kurczak z patelni
Wracasz do domu po ciężkim dniu i ostatnia rzecz, o jakiej myślisz, to przygotowywanie czasochłonnych posiłków? Przyrządzenie obiadu nie musi kojarzyć się tylko z godzinami spędzonymi w kuchni. W prostocie siła! Sięgnij po przepis na szybkie i smaczne danie. Soczysty kurczak z patelni to Twoje kulinarne S.O.S!
Dla kogo?
Dla zabieganych osób, a także wszystkich tych, którzy cenią sobie szybkie i proste rozwiązania.
Na jaką okazję?
Na co dzień! Przygotowanie soczystego kurczaka z patelni zajmie Ci tylko 15 minut. Nawet podczas najbardziej zabieganego dnia znajdziesz kwadrans na przygotowanie posiłku. Bez wymówek!
Czy wiesz, że?
Drób to prawdopodobnie najbardziej popularne i najczęściej kupowane mięso.
Dla urozmaicenia:
Marynatą możesz marynować nie tylko mięsa, ale także warzywa: paprykę, cukinię, bakłażana itp. Dla urozmaicenia smaku do marynaty możesz dodać świeże zioła, takie jak: tymianek, rozmaryn albo odrobinę cytryny lub czosnku.