
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połącz kostkę rosołową Knorr z 3 łyżkami oliwy lub oleju.

Krok 2
Tak przygotowaną marynatą natrzyj pierś z kurczaka.

Krok 3
Pierś z kurczaka usmaż na średnio rozgrzanej patelni na złocisty kolor.


Dobra rada:
Taką marynatą możesz marynować nie tylko mięsa, lecz także warzywa: paprykę, cukinię czy bakłażana. Dla urozmaicenia smaku do marynaty możesz dodać świeże zioła: tymianek, rozmaryn albo odrobinę cytryny lub czosnku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczysty kurczak z patelni
Wracasz do domu po ciężkim dniu i ostatnia rzecz, o jakiej myślisz, to przygotowywanie czasochłonnych posiłków? Przyrządzenie obiadu nie musi kojarzyć się tylko z godzinami spędzonymi w kuchni. W prostocie siła! Sięgnij po przepis na szybkie i smaczne danie. Soczysty kurczak z patelni to Twoje kulinarne S.O.S!
Dla kogo?
Dla zabieganych osób, a także wszystkich tych, którzy cenią sobie szybkie i proste rozwiązania.
Na jaką okazję?
Na co dzień! Przygotowanie soczystego kurczaka z patelni zajmie Ci tylko 15 minut. Nawet podczas najbardziej zabieganego dnia znajdziesz kwadrans na przygotowanie posiłku. Bez wymówek!
Czy wiesz, że?
Drób to prawdopodobnie najbardziej popularne i najczęściej kupowane mięso.
Dla urozmaicenia:
Marynatą możesz marynować nie tylko mięsa, ale także warzywa: paprykę, cukinię, bakłażana itp. Dla urozmaicenia smaku do marynaty możesz dodać świeże zioła, takie jak: tymianek, rozmaryn albo odrobinę cytryny lub czosnku.



































