Soczysty kurczak z patelni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

45

3050 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

867 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1600 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz kostkę rosołową Knorr z 3 łyżkami oliwy lub oleju.

Soczysty kurczak z patelni - Krok 1

Krok 2

Tak przygotowaną marynatą natrzyj pierś z kurczaka.

Soczysty kurczak z patelni - Krok 2

Krok 3

Pierś z kurczaka usmaż na średnio rozgrzanej patelni na złocisty kolor.

Soczysty kurczak z patelni - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Taką marynatą możesz marynować nie tylko mięsa, lecz także warzywa: paprykę, cukinię czy bakłażana. Dla urozmaicenia smaku do marynaty możesz dodać świeże zioła: tymianek, rozmaryn albo odrobinę cytryny lub czosnku.

121

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Zok

    Agnieszka Zok

    bardzo pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdana Gasiorowska

    Bogdana Gasiorowska

    nie zrobiłam jeszcze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Barachow

    Paulina Barachow

    Super prosta i szybka w zrobieniu potrawa. I w dodatku rewelacyjnie smakuje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Bołtruczyk

    Marcin Bołtruczyk

    Pyszne!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nadziejka Tarasiewicz

    Nadziejka Tarasiewicz

    Bardzo prosta i smaczna potrawa. Roboty z tym nie dużo. Z młodymi ziemniakami z masełkiem i surówką smakuje wyśmienicie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Marciniak

    Anna Marciniak

    szybkie i latwe danie...do tego pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Kubacka

    Danuta Kubacka

    przepysze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Kozak

    Alicja Kozak

    Szybkie przygotowanie-jeszcze szybsze zjadanie...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Kozak

    Alicja Kozak

    Szybkie przygotowanie,jeszcze szybsze znikanie....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko

    Słuchaj,chłop to ja..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Raubic

    Monika Raubic

    Leci mi slinka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Maria Bloch

    Danuta Maria Bloch

    od chłopa moze byc sloninka toksyczna :):))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Loryś

    Daniel Loryś

    Hmm zamiast przypraw lepiej dodac glutaminian sodu? Niezdrowo i malo smacznie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko

    Wychodzi na to,źe bimber i słonina ze świni od chłopa nie są toksyczne...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Zbigniew Chr

    Marek Zbigniew Chr

    a co nie jest toksyczne ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Zbigniew Chr

    Marek Zbigniew Chr

    zjedz danie .zostaw kalorie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko

    Nie jedzcie proszę kurczaków bo są toksyczne..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iga Skoczyk

    Iga Skoczyk

    Zjadlabym... Zwłaszcza, że siedzę teraz w szpitalu... Bleeee

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Paterak

    Stanisław Paterak

    Podczas smażenia podlać białym wytrawnym winem, .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Paterak

    Stanisław Paterak

    Podczas smażenia podlać białym wytrawnym winem, .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Maria Bloch

    Danuta Maria Bloch

    ciekawe ile to danie ma kalorii?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eryk Przepisy

    Eryk Przepisy

    polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Nieznalski

    Karol Nieznalski

    z checia zjadjbymten przysmak od ciebie zosiu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławek Heretyk

    Sławek Heretyk

    Mniam!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mielewczyk .Zofia @gmail Mielewczyk

    Mielewczyk .Zofia @gmail Mielewczyk

    szybkie smaczne danie polecam ----pozdrawiam serdecznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Kolodziejek

    Monika Kolodziejek

    pycha :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Romanowska

    Elżbieta Romanowska

    szybkie i smaczne danie. polecam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Romanowska

    Elżbieta Romanowska

    szybkie i smaczne danie. polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Zuzia ten przepis jest bardzo łatwy. Jak przygotować takiego kurczaka możesz zobaczyć w naszej reklamie https://www.youtube.com/watch?v=6i76sB2jlUo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • zuzia moskwa

    zuzia moskwa

    jak sprawdzić jak to się robi?

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczysty kurczak z patelniSoczysty kurczak z patelni

Wracasz do domu po ciężkim dniu i ostatnia rzecz, o jakiej myślisz, to przygotowywanie czasochłonnych posiłków? Przyrządzenie obiadu nie musi kojarzyć się tylko z godzinami spędzonymi w kuchni. W prostocie siła! Sięgnij po przepis na szybkie i smaczne danie. Soczysty kurczak z patelni to Twoje kulinarne S.O.S!

Dla kogo?

Dla zabieganych osób, a także wszystkich tych, którzy cenią sobie szybkie i proste rozwiązania.

Na jaką okazję?

Na co dzień! Przygotowanie soczystego kurczaka z patelni zajmie Ci tylko 15 minut. Nawet podczas najbardziej zabieganego dnia znajdziesz kwadrans na przygotowanie posiłku. Bez wymówek!

Czy wiesz, że?

Drób to prawdopodobnie najbardziej popularne i najczęściej kupowane mięso.

Dla urozmaicenia:

Marynatą możesz marynować nie tylko mięsa, ale także warzywa: paprykę, cukinię, bakłażana itp. Dla urozmaicenia smaku do marynaty możesz dodać świeże zioła, takie jak: tymianek, rozmaryn albo odrobinę cytryny lub czosnku.