
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyć, osuszyć. Z zewnątrz i od środka natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odstawić na 2 h.
Krok 2
Sok z jednej cytryny wycisnąć. W garnuszku rozpuścić masło, dodać przeciśnięty czosnek, łyżeczkę tymianku i sok z cytryny. wymieszać.
Krok 3
Kurczaka ułożyć w brytfance, do środka włożyć w całości gałązki tymianku i całą cytrynę. Z zewnątrz posmarować kurczaka marynatą z masła, ziół, i cytryny. wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st na 75 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej