Kremowe puree kalafiorowe - Zobacz na przepisy.pl pixel

Puree z kalafiora

Autor: Katarzyna Baran

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kalafiora do miękkości na parze.

Krok 2

Zmiksuj z mlekiem i mąką.

Krok 3

Przypraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej