Puree z kalafiora

Autor: Katarzyna Baran

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kalafiora do miękkości na parze.

Krok 2

Zmiksuj z mlekiem i mąką.

Krok 3

Przypraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej