Zapiekanka z kaszą gryczaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kaszą gryczaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szczypta

1 łyżka

1 szklanka

3 sztuki

100 gramów

1 szklanka

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku.

Krok 2

Po ugotowaniu dodaj do niej mleko, przykryj i wstaw do piekarnika.

Krok 3

Twaróg rozetrzyj, a następnie dodaj cukier, jajka i dobrze wymieszaj.

Krok 4

Kaszę lekko ostudź i dodaj do twarogu. Wymieszaj.

Krok 5

Masę ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze. Posyp wiórkami masła. Piecz 30-40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sos szparagowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej