
Składniki
2 szklanki
1 szczypta
1 łyżka
1 szklanka
3 sztuki
100 gramów
1 szklanka
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku.
Krok 2
Po ugotowaniu dodaj do niej mleko, przykryj i wstaw do piekarnika.
Krok 3
Twaróg rozetrzyj, a następnie dodaj cukier, jajka i dobrze wymieszaj.
Krok 4
Kaszę lekko ostudź i dodaj do twarogu. Wymieszaj.
Krok 5
Masę ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze. Posyp wiórkami masła. Piecz 30-40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























