Zapiekanka z kaszą gryczaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kaszą gryczaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szczypta

1 łyżka

1 szklanka

3 sztuki

100 gramów

1 szklanka

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku.

Krok 2

Po ugotowaniu dodaj do niej mleko, przykryj i wstaw do piekarnika.

Krok 3

Twaróg rozetrzyj, a następnie dodaj cukier, jajka i dobrze wymieszaj.

Krok 4

Kaszę lekko ostudź i dodaj do twarogu. Wymieszaj.

Krok 5

Masę ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze. Posyp wiórkami masła. Piecz 30-40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej