
Składniki
2 szklanki
1 szczypta
1 łyżka
1 szklanka
3 sztuki
100 gramów
1 szklanka
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku.
Krok 2
Po ugotowaniu dodaj do niej mleko, przykryj i wstaw do piekarnika.
Krok 3
Twaróg rozetrzyj, a następnie dodaj cukier, jajka i dobrze wymieszaj.
Krok 4
Kaszę lekko ostudź i dodaj do twarogu. Wymieszaj.
Krok 5
Masę ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze. Posyp wiórkami masła. Piecz 30-40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej