Zapiekanka z kaszą gryczaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szczypta

1 łyżka

1 szklanka

3 sztuki

100 gramów

1 szklanka

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku.

Krok 2

Po ugotowaniu dodaj do niej mleko, przykryj i wstaw do piekarnika.

Krok 3

Twaróg rozetrzyj, a następnie dodaj cukier, jajka i dobrze wymieszaj.

Krok 4

Kaszę lekko ostudź i dodaj do twarogu. Wymieszaj.

Krok 5

Masę ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze. Posyp wiórkami masła. Piecz 30-40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej