
Składniki
2 szklanki
1 szczypta
1 łyżka
1 szklanka
3 sztuki
100 gramów
1 szklanka
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku.
Krok 2
Po ugotowaniu dodaj do niej mleko, przykryj i wstaw do piekarnika.
Krok 3
Twaróg rozetrzyj, a następnie dodaj cukier, jajka i dobrze wymieszaj.
Krok 4
Kaszę lekko ostudź i dodaj do twarogu. Wymieszaj.
Krok 5
Masę ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze. Posyp wiórkami masła. Piecz 30-40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej