Zapiekanka z kaszą gryczaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kaszą gryczaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szczypta

1 łyżka

1 szklanka

3 sztuki

100 gramów

1 szklanka

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku.

Krok 2

Po ugotowaniu dodaj do niej mleko, przykryj i wstaw do piekarnika.

Krok 3

Twaróg rozetrzyj, a następnie dodaj cukier, jajka i dobrze wymieszaj.

Krok 4

Kaszę lekko ostudź i dodaj do twarogu. Wymieszaj.

Krok 5

Masę ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze. Posyp wiórkami masła. Piecz 30-40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej