Składniki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
250 gramów
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
500 gramów
500 gramów
6 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, pomidory pokrój w plastry.
Krok 2
Do mięsa mielonego dodaj namoczoną bułkę, pokrojoną cebulę, jajko i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Uformuj pulpeciki i upiecz.
Krok 4
Brukselkę ugotuj i odcedź. Ser wymieszaj ze śmietaną
Krok 5
Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem i posyp tartą bułką.
Krok 6
Włóż brukselkę, a następnie usmażone pulpeciki. Ułóż pomidory i polej sosem serowym.
Krok 7
Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej