
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
250 gramów
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
500 gramów
500 gramów
6 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, pomidory pokrój w plastry.
Krok 2
Do mięsa mielonego dodaj namoczoną bułkę, pokrojoną cebulę, jajko i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Uformuj pulpeciki i upiecz.
Krok 4
Brukselkę ugotuj i odcedź. Ser wymieszaj ze śmietaną
Krok 5
Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem i posyp tartą bułką.
Krok 6
Włóż brukselkę, a następnie usmażone pulpeciki. Ułóż pomidory i polej sosem serowym.
Krok 7
Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej