
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
250 gramów
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
500 gramów
500 gramów
6 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, pomidory pokrój w plastry.
Krok 2
Do mięsa mielonego dodaj namoczoną bułkę, pokrojoną cebulę, jajko i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Uformuj pulpeciki i upiecz.
Krok 4
Brukselkę ugotuj i odcedź. Ser wymieszaj ze śmietaną
Krok 5
Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem i posyp tartą bułką.
Krok 6
Włóż brukselkę, a następnie usmażone pulpeciki. Ułóż pomidory i polej sosem serowym.
Krok 7
Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej