
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
250 gramów
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
500 gramów
500 gramów
6 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, pomidory pokrój w plastry.
Krok 2
Do mięsa mielonego dodaj namoczoną bułkę, pokrojoną cebulę, jajko i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Uformuj pulpeciki i upiecz.
Krok 4
Brukselkę ugotuj i odcedź. Ser wymieszaj ze śmietaną
Krok 5
Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem i posyp tartą bułką.
Krok 6
Włóż brukselkę, a następnie usmażone pulpeciki. Ułóż pomidory i polej sosem serowym.
Krok 7
Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























