Stampot przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stampot

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

500 gramów

500 gramów

6 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, pomidory pokrój w plastry.

Krok 2

Do mięsa mielonego dodaj namoczoną bułkę, pokrojoną cebulę, jajko i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Uformuj pulpeciki i upiecz.

Krok 4

Brukselkę ugotuj i odcedź. Ser wymieszaj ze śmietaną

Krok 5

Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem i posyp tartą bułką.

Krok 6

Włóż brukselkę, a następnie usmażone pulpeciki. Ułóż pomidory i polej sosem serowym.

Krok 7

Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stampot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stampot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stampot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stampot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stampot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stampot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stampot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stampot - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej