Stampot przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stampot

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

500 gramów

500 gramów

6 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, pomidory pokrój w plastry.

Krok 2

Do mięsa mielonego dodaj namoczoną bułkę, pokrojoną cebulę, jajko i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Uformuj pulpeciki i upiecz.

Krok 4

Brukselkę ugotuj i odcedź. Ser wymieszaj ze śmietaną

Krok 5

Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem i posyp tartą bułką.

Krok 6

Włóż brukselkę, a następnie usmażone pulpeciki. Ułóż pomidory i polej sosem serowym.

Krok 7

Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stampot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stampot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stampot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stampot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stampot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stampot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stampot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stampot - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej