Tarta z ciasta francuskiego z mięsem mielonym | Przepisy.pl pixel

Tarta z mięsem mielonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

61

heart
226 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

487 osób wydrukowało

Pobierz pdf

720 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

250 gramów

1 szklanka

2 sztuki

100 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim, ponakłuwaj widelcem i zapiecz ok. 10 minut w rozgrzanym do 200 °C piekarniku.

Krok 2

Cebulę przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj mięso i smaż kilka minut na mocnym ogniu, mieszając co chwilę.

Krok 3

Fix wymieszaj ze szklanką wody i wlej do mięsa. Zmniejsz ogień i duś jeszcze 10 minut.

Krok 4

Dodaj natkę. Mięso wyłóż do formy z zapieczonym ciastem.

Krok 5

W misce ubij jajka i połącz ze śmietaną oraz serem. Dopraw do smaku, a następnie masę rozprowadź po całej powierzchni mięsa. Formę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 30-35 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jajka panierowane
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej