
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
250 gramów
1 szklanka
2 sztuki
100 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim, ponakłuwaj widelcem i zapiecz ok. 10 minut w rozgrzanym do 200 °C piekarniku.
Krok 2
Cebulę przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj mięso i smaż kilka minut na mocnym ogniu, mieszając co chwilę.
Krok 3
Fix wymieszaj ze szklanką wody i wlej do mięsa. Zmniejsz ogień i duś jeszcze 10 minut.
Krok 4
Dodaj natkę. Mięso wyłóż do formy z zapieczonym ciastem.
Krok 5
W misce ubij jajka i połącz ze śmietaną oraz serem. Dopraw do smaku, a następnie masę rozprowadź po całej powierzchni mięsa. Formę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 30-35 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej