
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
250 gramów
1 szklanka
2 sztuki
100 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim, ponakłuwaj widelcem i zapiecz ok. 10 minut w rozgrzanym do 200 °C piekarniku.
Krok 2
Cebulę przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj mięso i smaż kilka minut na mocnym ogniu, mieszając co chwilę.
Krok 3
Fix wymieszaj ze szklanką wody i wlej do mięsa. Zmniejsz ogień i duś jeszcze 10 minut.
Krok 4
Dodaj natkę. Mięso wyłóż do formy z zapieczonym ciastem.
Krok 5
W misce ubij jajka i połącz ze śmietaną oraz serem. Dopraw do smaku, a następnie masę rozprowadź po całej powierzchni mięsa. Formę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 30-35 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej