Tarta z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta z mięsem mielonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

45

217 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

391 osób wydrukowało

Pobierz pdf

622 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

250 gramów

1 szklanka

2 sztuki

100 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim, ponakłuwaj widelcem i zapiecz ok. 10 minut w rozgrzanym do 200 °C piekarniku.

Krok 2

Cebulę przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj mięso i smaż kilka minut na mocnym ogniu, mieszając co chwilę.

Krok 3

Fix wymieszaj ze szklanką wody i wlej do mięsa. Zmniejsz ogień i duś jeszcze 10 minut.

Krok 4

Dodaj natkę. Mięso wyłóż do formy z zapieczonym ciastem.

Krok 5

W misce ubij jajka i połącz ze śmietaną oraz serem. Dopraw do smaku, a następnie masę rozprowadź po całej powierzchni mięsa. Formę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 30-35 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej