
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
250 gramów
1 szklanka
2 sztuki
100 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim, ponakłuwaj widelcem i zapiecz ok. 10 minut w rozgrzanym do 200 °C piekarniku.
Krok 2
Cebulę przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj mięso i smaż kilka minut na mocnym ogniu, mieszając co chwilę.
Krok 3
Fix wymieszaj ze szklanką wody i wlej do mięsa. Zmniejsz ogień i duś jeszcze 10 minut.
Krok 4
Dodaj natkę. Mięso wyłóż do formy z zapieczonym ciastem.
Krok 5
W misce ubij jajka i połącz ze śmietaną oraz serem. Dopraw do smaku, a następnie masę rozprowadź po całej powierzchni mięsa. Formę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 30-35 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej