Placek z miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z miętą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szczypta

1 szklanka

1 sztuka

5 łyżek

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule, oliwki i miętę posiekaj.

Krok 2

Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia, połowę oliwy i wymieszaj. Stopniowo dodaj 1,5 szklanki ciepłej wody stale mieszając.

Krok 3

Cebulę, oliwki i połowę mięty dodaj do ciasta i wymieszaj, dopraw Delikatem Knorr. Ciasto powinno być lejące.

Krok 4

Ciasto wylej do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką tortownicy i zapiekaj z 180 stopniach przez około 1 godzine.

Krok 5

Resztę oliwy wymieszaj z resztą mięty, dodaj sok z połowy cytryny, szczyptę pieprzu. Gotowe ciasto pokrój i podawaj z sosem i maczania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej