Placek z miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z miętą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szczypta

1 szklanka

1 sztuka

5 łyżek

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule, oliwki i miętę posiekaj.

Krok 2

Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia, połowę oliwy i wymieszaj. Stopniowo dodaj 1,5 szklanki ciepłej wody stale mieszając.

Krok 3

Cebulę, oliwki i połowę mięty dodaj do ciasta i wymieszaj, dopraw Delikatem Knorr. Ciasto powinno być lejące.

Krok 4

Ciasto wylej do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką tortownicy i zapiekaj z 180 stopniach przez około 1 godzine.

Krok 5

Resztę oliwy wymieszaj z resztą mięty, dodaj sok z połowy cytryny, szczyptę pieprzu. Gotowe ciasto pokrój i podawaj z sosem i maczania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej