
Składniki
3 szklanki
1 szczypta
1 szklanka
1 sztuka
5 łyżek
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szczypta
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule, oliwki i miętę posiekaj.
Krok 2
Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia, połowę oliwy i wymieszaj. Stopniowo dodaj 1,5 szklanki ciepłej wody stale mieszając.
Krok 3
Cebulę, oliwki i połowę mięty dodaj do ciasta i wymieszaj, dopraw Delikatem Knorr. Ciasto powinno być lejące.
Krok 4
Ciasto wylej do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką tortownicy i zapiekaj z 180 stopniach przez około 1 godzine.
Krok 5
Resztę oliwy wymieszaj z resztą mięty, dodaj sok z połowy cytryny, szczyptę pieprzu. Gotowe ciasto pokrój i podawaj z sosem i maczania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej