Placek z miętą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

5 łyżek

2 łyżeczki

1 łyżeczka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule, oliwki i miętę posiekaj.

Krok 2

Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia, połowę oliwy i wymieszaj. Stopniowo dodaj 1,5 szklanki ciepłej wody stale mieszając.

Krok 3

Cebulę, oliwki i połowę mięty dodaj do ciasta i wymieszaj, dopraw Delikatem Knorr. Ciasto powinno być lejące.

Krok 4

Ciasto wylej do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką tortownicy i zapiekaj z 180 stopniach przez około 1 godzine.

Krok 5

Resztę oliwy wymieszaj z resztą mięty, dodaj sok z połowy cytryny, szczyptę pieprzu. Gotowe ciasto pokrój i podawaj z sosem i maczania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej