
Składniki
2 łyżki
0.5 szklanki
2 sztuki
4 łyżki
300 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj na gęsto, ostudź i przełóż do dużej miski.
Krok 2
Gdy wystygnie dodaj twaróg, cukier i 2 żółtka, delikatnie wymieszaj.
Krok 3
Z białek ubij pianę, dodaj do masy i jeszcze raz wymieszaj.
Krok 4
Ciasto wyłóż na stolnicę i ostrożnie rozwałkuj na grubość 1 cm. Szklanką wykrój placuszki i każdy panieruj w bułce tartej.
Krok 5
Smaż na niedużej ilości tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej