
Składniki
2 łyżki
0.5 szklanki
2 sztuki
4 łyżki
300 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj na gęsto, ostudź i przełóż do dużej miski.
Krok 2
Gdy wystygnie dodaj twaróg, cukier i 2 żółtka, delikatnie wymieszaj.
Krok 3
Z białek ubij pianę, dodaj do masy i jeszcze raz wymieszaj.
Krok 4
Ciasto wyłóż na stolnicę i ostrożnie rozwałkuj na grubość 1 cm. Szklanką wykrój placuszki i każdy panieruj w bułce tartej.
Krok 5
Smaż na niedużej ilości tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























