Sałatka ryżowa z pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa z pesto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
75 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

0.5 szklanki

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba ryże ugotuj w dwóch oddzielnych garnkach w dużej ilości osolonej wody. Ryż biały gotuj ok. 15 minut, natomiast ryż brązowy ok. 30 minut.

Krok 2

Gdy ryże będą gotowe, odcedź je i wymieszaj ze sobą.

Krok 3

Do kielicha miksera wlej oliwę, dodaj liście bazylii, starty parmezan i sos sałatkowy Knorr. Całość zmiksuj na gładki sos.

Krok 4

Cebulę dymkę w całości posiekaj i dodaj do ryżu.

Krok 5

Wlej sos do sałatki, wymieszaj i przełóż na talerz. Udekoruj listkami bazylii i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej