Sałatka ryżowa z pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa z pesto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

72 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

50 gramów

1 szklanka

null

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba ryże ugotuj w dwóch oddzielnych garnkach w dużej ilości osolonej wody. Ryż biały gotuj ok. 15 minut, natomiast ryż brązowy ok. 30 minut.

Krok 2

Gdy ryże będą gotowe, odcedź je i wymieszaj ze sobą.

Krok 3

Do kielicha miksera wlej oliwę, dodaj liście bazylii, starty parmezan i sos sałatkowy Knorr. Całość zmiksuj na gładki sos.

Krok 4

Cebulę dymkę w całości posiekaj i dodaj do ryżu.

Krok 5

Wlej sos do sałatki, wymieszaj i przełóż na talerz. Udekoruj listkami bazylii i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej