Sałatka ryżowa z pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa z pesto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

72 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

50 gramów

1 szklanka

null

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba ryże ugotuj w dwóch oddzielnych garnkach w dużej ilości osolonej wody. Ryż biały gotuj ok. 15 minut, natomiast ryż brązowy ok. 30 minut.

Krok 2

Gdy ryże będą gotowe, odcedź je i wymieszaj ze sobą.

Krok 3

Do kielicha miksera wlej oliwę, dodaj liście bazylii, starty parmezan i sos sałatkowy Knorr. Całość zmiksuj na gładki sos.

Krok 4

Cebulę dymkę w całości posiekaj i dodaj do ryżu.

Krok 5

Wlej sos do sałatki, wymieszaj i przełóż na talerz. Udekoruj listkami bazylii i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z boczkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej