
Składniki
null
1 szklanka
0.5 szklanki
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
200 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oba ryże ugotuj w dwóch oddzielnych garnkach w dużej ilości osolonej wody. Ryż biały gotuj ok. 15 minut, natomiast ryż brązowy ok. 30 minut.
Krok 2
Gdy ryże będą gotowe, odcedź je i wymieszaj ze sobą.
Krok 3
Do kielicha miksera wlej oliwę, dodaj liście bazylii, starty parmezan i sos sałatkowy Knorr. Całość zmiksuj na gładki sos.
Krok 4
Cebulę dymkę w całości posiekaj i dodaj do ryżu.
Krok 5
Wlej sos do sałatki, wymieszaj i przełóż na talerz. Udekoruj listkami bazylii i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej