
Składniki
200 gramów
4 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1.5 łyżki
0.5 łyżeczki
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i odcedź. Wystudź.
Krok 2
W misce połącz majonez Hellmann's, ocet winny, cukier oraz pieprz i wymieszaj. Dodaj wystudzony makaron i wymieszaj wraz z sosem.
Krok 3
Dodaj drobno posiekaną cebulę, selera i paprykę – wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj – najlepiej schłodzoną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Macaroni
Myśląc o smacznej sałatce, wybierz makaronową. Do przygotowania tej z poniższego przepisu wykorzystasz praktycznie każdy rodzaj makaronu. Świetnie sprawdzą się kolanka, rurki czy świderki. Jeśli chcesz, by przyrządzone przez Ciebie danie prezentowało się wyjątkowo efektownie, użyj makaronu barwionego, np. szpinakiem lub suszonymi pomidorami. Ugotuj go al dente i odstaw do ostygnięcia. Kiedy będzie już gotowy, wymieszaj go z sosem przygotowanym poprzez połączenie majonezu z octem winnym, cukrem i świeżo zmielonym pieprzem. Następnie dodaj składniki warzywne – sprawdzi się pokrojona czerwona cebula (którą możesz zastąpić łagodniejszą w smaku szalotką), seler naciowy i czerwona papryka (dla urozmaicenia możesz wykorzystać też kawałki żółtej i zielonej). Gotową sałatkę podawaj po wcześniejszym schłodzeniu. Sprawdzi się jako samodzielny obiad lub dodatek do niego. Serwuj ją na przykład z warzywnymi kotletami. Koniecznie sprawdź nasz przepis na sałatkę Macaroni i nie zapomnij podzielić się swoją opinią w komentarzu.



































