
Składniki
200 gramów
4 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1.5 łyżki
0.5 łyżeczki
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i odcedź. Wystudź.
Krok 2
W misce połącz majonez Hellmann's, ocet winny, cukier oraz pieprz i wymieszaj. Dodaj wystudzony makaron i wymieszaj wraz z sosem.
Krok 3
Dodaj drobno posiekaną cebulę, selera i paprykę – wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj – najlepiej schłodzoną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Macaroni
Myśląc o smacznej sałatce, wybierz makaronową. Do przygotowania tej z poniższego przepisu wykorzystasz praktycznie każdy rodzaj makaronu. Świetnie sprawdzą się kolanka, rurki czy świderki. Jeśli chcesz, by przyrządzone przez Ciebie danie prezentowało się wyjątkowo efektownie, użyj makaronu barwionego, np. szpinakiem lub suszonymi pomidorami. Ugotuj go al dente i odstaw do ostygnięcia. Kiedy będzie już gotowy, wymieszaj go z sosem przygotowanym poprzez połączenie majonezu z octem winnym, cukrem i świeżo zmielonym pieprzem. Następnie dodaj składniki warzywne – sprawdzi się pokrojona czerwona cebula (którą możesz zastąpić łagodniejszą w smaku szalotką), seler naciowy i czerwona papryka (dla urozmaicenia możesz wykorzystać też kawałki żółtej i zielonej). Gotową sałatkę podawaj po wcześniejszym schłodzeniu. Sprawdzi się jako samodzielny obiad lub dodatek do niego. Serwuj ją na przykład z warzywnymi kotletami. Koniecznie sprawdź nasz przepis na sałatkę Macaroni i nie zapomnij podzielić się swoją opinią w komentarzu.