
Składniki
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
null
2 łyżki
5 sztuk
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę około 1cm. Posypać obficie przyprawą do Gyrosa Knorr.
Krok 3
Cebule posiekać w drobną kostkę i zeszklić na patelni z tłuszczem spod piersi kurczaka. W drobną kostkę pokroić paprykę i ogórki konserwowe.
Krok 4
Wszystkie składniki włożyć do miski i dokładnie wymieszać.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni podsmażyć mięso. Usmażonego kurczaka wyjąć do miski pozostawiając tłuszcz na patelni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej