Sałatka z papryką i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z papryką i makaronem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

null

2 łyżki

5 sztuk

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę około 1cm. Posypać obficie przyprawą do Gyrosa Knorr.

Krok 3

Cebule posiekać w drobną kostkę i zeszklić na patelni z tłuszczem spod piersi kurczaka. W drobną kostkę pokroić paprykę i ogórki konserwowe.

Krok 4

Wszystkie składniki włożyć do miski i dokładnie wymieszać.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni podsmażyć mięso. Usmażonego kurczaka wyjąć do miski pozostawiając tłuszcz na patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej