Sałatka z papryką i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z papryką i makaronem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

null

2 łyżki

5 sztuk

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę około 1cm. Posypać obficie przyprawą do Gyrosa Knorr.

Krok 3

Cebule posiekać w drobną kostkę i zeszklić na patelni z tłuszczem spod piersi kurczaka. W drobną kostkę pokroić paprykę i ogórki konserwowe.

Krok 4

Wszystkie składniki włożyć do miski i dokładnie wymieszać.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni podsmażyć mięso. Usmażonego kurczaka wyjąć do miski pozostawiając tłuszcz na patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej