Sałatka z papryką i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z papryką i makaronem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

null

2 łyżki

5 sztuk

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę około 1cm. Posypać obficie przyprawą do Gyrosa Knorr.

Krok 3

Cebule posiekać w drobną kostkę i zeszklić na patelni z tłuszczem spod piersi kurczaka. W drobną kostkę pokroić paprykę i ogórki konserwowe.

Krok 4

Wszystkie składniki włożyć do miski i dokładnie wymieszać.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni podsmażyć mięso. Usmażonego kurczaka wyjąć do miski pozostawiając tłuszcz na patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z papryką i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Stefanka serowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej