
Składniki
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
null
2 łyżki
5 sztuk
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę około 1cm. Posypać obficie przyprawą do Gyrosa Knorr.
Krok 3
Cebule posiekać w drobną kostkę i zeszklić na patelni z tłuszczem spod piersi kurczaka. W drobną kostkę pokroić paprykę i ogórki konserwowe.
Krok 4
Wszystkie składniki włożyć do miski i dokładnie wymieszać.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni podsmażyć mięso. Usmażonego kurczaka wyjąć do miski pozostawiając tłuszcz na patelni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































