Sałatka makaronowa z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z mięsem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

0.5 pęczka

20 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie.

Krok 2

Mięso usmażyć na rozgrzanym oleju, doprawić do smaku.

Krok 3

Pomidorki pokroić w ćwiartki, natkę pietruszki posiekać.

Krok 4

Przygotować sos sałatkowy wg opisu na opakowaniu.

Krok 5

Wymieszać wszystkie składniki.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej