Składniki
250 gramów
250 gramów
0.5 pęczka
20 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Krok 2
Mięso usmażyć na rozgrzanym oleju, doprawić do smaku.
Krok 3
Pomidorki pokroić w ćwiartki, natkę pietruszki posiekać.
Krok 4
Przygotować sos sałatkowy wg opisu na opakowaniu.
Krok 5
Wymieszać wszystkie składniki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej