Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

150 gramów

300 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Jabłko i paprykę umyj i pokrój w kostkę. Selera odsącz z zalewamy.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem.

Krok 4

Makaron, jabłko, paprykę i seler wrzuć do miski, polej sosem i wymieszaj. Na wierzchu rozkrusz ser rokpol i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej