Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

150 gramów

300 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Jabłko i paprykę umyj i pokrój w kostkę. Selera odsącz z zalewamy.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem.

Krok 4

Makaron, jabłko, paprykę i seler wrzuć do miski, polej sosem i wymieszaj. Na wierzchu rozkrusz ser rokpol i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z sosem z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej