
Składniki
30 dekagramów
1 sztuka
null
1 opakowanie
1 sztuka
4 łyżki
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al' dente, przelej zimna wodą i olejem.
Krok 2
Ser, szynkę i paprykę pokrój w kostkę. Kukurydzę odcedź. Wszystko razem daj do makaronu.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie połącz z majonezem.
Krok 4
Dokładamy majonezu i znów mieszamy. Wszystko doprawiamy pieprzem i solą. Podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej