Sałatka z makaronu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronu

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

null

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al' dente, przelej zimna wodą i olejem.

Krok 2

Ser, szynkę i paprykę pokrój w kostkę. Kukurydzę odcedź. Wszystko razem daj do makaronu.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie połącz z majonezem.

Krok 4

Dokładamy majonezu i znów mieszamy. Wszystko doprawiamy pieprzem i solą. Podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tort Napoleon
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej