Sałatka z makaronu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronu

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

null

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al' dente, przelej zimna wodą i olejem.

Krok 2

Ser, szynkę i paprykę pokrój w kostkę. Kukurydzę odcedź. Wszystko razem daj do makaronu.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie połącz z majonezem.

Krok 4

Dokładamy majonezu i znów mieszamy. Wszystko doprawiamy pieprzem i solą. Podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej