
Składniki
null
null
4 łyżki
2 łyżki
1 pęczek
250 gramów
200 gramów
250 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W osolonej wodzie ugotuj makaron, następnie ostudź i odcedź.
Krok 2
Kiełbasę pokrój na plasterki, zrumień na maśle.
Krok 3
Białą fasolę wyciągnij z puszki i osącz.
Krok 4
Żółty ser pokrój w kostkę. Koperek posiekaj.
Krok 5
Wszystkie składniki układaj w misce w kolejności: połowa z ilości makaronu, sól i pieprz, żółty ser, biała fasola, śmietana, kiełbasa, makaron.
Krok 6
Wierzch posyp posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej