Sałatka makaronowa z białą fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z białą fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

4 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

250 gramów

200 gramów

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W osolonej wodzie ugotuj makaron, następnie ostudź i odcedź.

Krok 2

Kiełbasę pokrój na plasterki, zrumień na maśle.

Krok 3

Białą fasolę wyciągnij z puszki i osącz.

Krok 4

Żółty ser pokrój w kostkę. Koperek posiekaj.

Krok 5

Wszystkie składniki układaj w misce w kolejności: połowa z ilości makaronu, sól i pieprz, żółty ser, biała fasola, śmietana, kiełbasa, makaron.

Krok 6

Wierzch posyp posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Papryki faszerowane
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej