Sałatka makaronowa z białą fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z białą fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

4 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

250 gramów

200 gramów

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W osolonej wodzie ugotuj makaron, następnie ostudź i odcedź.

Krok 2

Kiełbasę pokrój na plasterki, zrumień na maśle.

Krok 3

Białą fasolę wyciągnij z puszki i osącz.

Krok 4

Żółty ser pokrój w kostkę. Koperek posiekaj.

Krok 5

Wszystkie składniki układaj w misce w kolejności: połowa z ilości makaronu, sól i pieprz, żółty ser, biała fasola, śmietana, kiełbasa, makaron.

Krok 6

Wierzch posyp posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grillowana cukinia
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej