Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
50 gramów
1 łyżka
40 mililitrów
1 łyżeczka
30 gramów
150 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odsączyć.
Krok 2
Orzechy włoskie posiekaj.
Krok 3
Dodaj wszystkie składniki i całość wymieszaj. Udekoruj natką pietruszki.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej