Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 łyżka

40 mililitrów

1 łyżeczka

30 gramów

150 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odsączyć.

Krok 2

Orzechy włoskie posiekaj.

Krok 3

Dodaj wszystkie składniki i całość wymieszaj. Udekoruj natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej