Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami
łatwe
4 osoby zapisały
Składniki
50 gramów
1 łyżka
40 mililitrów
1 łyżeczka
30 gramów
150 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odsączyć.
Krok 2
Orzechy włoskie posiekaj.
Krok 3
Dodaj wszystkie składniki i całość wymieszaj. Udekoruj natką pietruszki.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej