Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
50 gramów
1 łyżka
40 mililitrów
1 łyżeczka
30 gramów
150 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odsączyć.
Krok 2
Orzechy włoskie posiekaj.
Krok 3
Dodaj wszystkie składniki i całość wymieszaj. Udekoruj natką pietruszki.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej