Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 łyżka

40 mililitrów

1 łyżeczka

30 gramów

150 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odsączyć.

Krok 2

Orzechy włoskie posiekaj.

Krok 3

Dodaj wszystkie składniki i całość wymieszaj. Udekoruj natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z zielonym groszkiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej