
Składniki
300 gramów
200 gramów
2 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
120 gramów
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na patelni. Możesz go doprawić tak jak lubisz. Makaron ugotuj.

Krok 2
Paprykę pokrój w cienkie paski, a cebulę w piórka.

Krok 3
Ser i ogórek pokrój w kostkę.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Hellmann's Light i Ketchupem Hellmann's Łagodnym.

Krok 5
Następnie wymieszaj wszystkie składniki sałatki z sosem i podawaj np. na letni obiad. Jeśli lubisz bardziej ostre potrawy, możesz użyć Ketchupu Hellmann's Pikantnego - sałatka zyska bardziej wyrazisty smak.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Szefa z makaronem
Sałatka szefa z makaronem to bardzo prosta w przygotowaniu potrawa, której przyrządzenie zajmie ci zaledwie kilka minut. Dzięki makaronowi i kurczakowi, sałatka ta jest niezwykle treściwa – jedna porcja starczy za cały obiad. Najlepiej wykorzystać w niej jeden z twardych gatunków sera żółtego, takich jak ementaler, morski, edamski, gouda lub cheddar. W zależności od upodobań, możesz go pokroić w kostkę, paski lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. By sałatka była nie tylko smaczna, ale również dobrze wyglądała na talerzu, dodaj do niej paprykę czerwoną, żółtą oraz zieloną – niech będzie kolorowo!. Do tej potrawy wykorzystać możesz zarówno makaron penne, jak i świderki czy muszelki. Wyrazistości nada sałatce dressing – połączenie sosu czosnkowego, ketchupu oraz majonezu. Nie żałuj go! W końcu to sałatka szefa.


































