
Składniki
300 gramów
200 gramów
2 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
120 gramów
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na patelni. Możesz go doprawić tak jak lubisz. Makaron ugotuj.

Krok 2
Paprykę pokrój w cienkie paski, a cebulę w piórka.

Krok 3
Ser i ogórek pokrój w kostkę.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Hellmann's Light i Ketchupem Hellmann's Łagodnym.

Krok 5
Następnie wymieszaj wszystkie składniki sałatki z sosem i podawaj np. na letni obiad. Jeśli lubisz bardziej ostre potrawy, możesz użyć Ketchupu Hellmann's Pikantnego - sałatka zyska bardziej wyrazisty smak.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Szefa z makaronem
Sałatka szefa z makaronem to bardzo prosta w przygotowaniu potrawa, której przyrządzenie zajmie ci zaledwie kilka minut. Dzięki makaronowi i kurczakowi, sałatka ta jest niezwykle treściwa – jedna porcja starczy za cały obiad. Najlepiej wykorzystać w niej jeden z twardych gatunków sera żółtego, takich jak ementaler, morski, edamski, gouda lub cheddar. W zależności od upodobań, możesz go pokroić w kostkę, paski lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. By sałatka była nie tylko smaczna, ale również dobrze wyglądała na talerzu, dodaj do niej paprykę czerwoną, żółtą oraz zieloną – niech będzie kolorowo!. Do tej potrawy wykorzystać możesz zarówno makaron penne, jak i świderki czy muszelki. Wyrazistości nada sałatce dressing – połączenie sosu czosnkowego, ketchupu oraz majonezu. Nie żałuj go! W końcu to sałatka szefa.