
Składniki
300 gramów
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
60 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tortellini ugotuj w osolonym wrzątku, następnie przełóż do zimnej wody.

Krok 2
Sałatę porwij, oczyść szpinak, pomidorki i mozzarellę pokrój w kostkę. Suszone pomidory i cebulę pokrój w cienkie paski.

Krok 3
Sos sałatkowy przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Krok 4
Połącz wszystkie składniki z sosem i tortellini. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z tortellini i mozzarellą
Tortellini to popularny rodzaj małych włoskich pierogów. Zazwyczaj wypełnione są farszem mięsnym, serowym lub warzywnym. Do kupienia są w każdym większym supermarkecie. Są doskonałym dodatkiem do wszelkich zup oraz sałatek. Wspaniale komponują się z gęstym sosami, jak i prostym sosem winegret. Dobrze smakują na ciepło, ale i na zimno, co czyni je świetną propozycją na szybki lunch w pracy. Sałatka z tortellini z mozzarellą jest wyjątkowo prosta w przygotowaniu i możliwa do zrobienia nawet przed wyjściem do pracy. Ugotowanie pierożków zajmuje około 10 minut. W tym przepisie tortellini zestawione są z mozzarellą, serem charakterystycznym dla włoskiej kuchni. Jest on delikatny, miękki i lekko ciągnący się. Użyto tortellini szpinakowych, jednak inne rodzaje tych wyjątkowych pierogów również dobrze się sprawdzą. Całości dopełniają młody szpinak, pomidorki koktajlowe i suszone. Sałatka z tortellini i mozzarellą to odrobina gorącej Italii na twoim talerzu.