
Składniki
3 pęczki
16 sztuk
1 opakowanie
2 sztuki
7 sztuk
3 łyżki
50 gramów
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody oraz oliwą z oliwek.
Krok 2
Duże pomidory pokrój w ósemki, natomiast koktajlowe pomidorki na połówki. Mozzarellę pokrój w niewielką kostkę.
Krok 3
Ravioli ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź.
Krok 4
Liście szpinaku oraz pokrojone pomidory i ser rozłóż dekoracyjnie na 4 talerzach. Wszystkie porcje skrop przygotowanym sosem.
Krok 5
Na każdą porcję sałatki połóż po 3-4 pierożki ravioli. Wierzch posyp startym parmezanem. Sałatkę podawaj z chrupiącą bagietką.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoska sałatka
Przepis na włoską sałatkę może okazać się niezastąpiony, kiedy planujesz przyjęcie lub kolację ze znajomymi. Bazą przekąski są ravioli, czyli klasyczne włoskie pierożki w kształcie niewielkich kwadratów. Dostępne są z różnymi nadzieniami – mięsnymi, warzywnymi (najczęściej szpinakowymi) lub z dodatkiem wyrazistej ricotty. Wybierz swoją ulubioną wersję, ugotuj, a następnie ułóż na liściach młodego szpinaku, kawałkach mozzarelli, pokrojonych w ósemki pomidorach oraz połówkach pomidorków koktajlowych. Tak przygotowaną kompozycję polej delikatnie włoskim sosem sałatkowym wymieszanym z wodą i oliwą. Sałatkę podawaj solo lub z chrupiącą bagietką podgrzaną w piekarniku – pieczywo warto przed upieczeniem skropić odrobiną oliwy wymieszanej z czosnkiem, co sprawi, że zyska ono intensywny smak. Przyrządź wyśmienitą sałatkę inspirowaną kuchnią włoską, a swoją opinią podziel się w komentarzu powyżej. Mamy nadzieję, że przygotowywanie smacznych dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.