
Składniki
200 gramów
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
200 gramów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie przesmaż krewetki. Dopraw je przyprawami w mini kostkach Knorr.

Krok 2
Szpinak oczyść, umyj i osącz. Pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Krok 3
W salaterce połącz szpinak, pomidory i lekko przestudzone krewetki. Przed podaniem polej je sosem i posyp grzankami.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka sałatka z krewetkami
Lubisz owoce morza i masz ochotę na sałatkę, którą przygotujesz w bardzo szybki i prosty sposób? W takim razie powinna zainteresować Cię ta propozycja – szybka sałatka z krewetkami. Będzie świetnym sposobem na przystawkę albo dodatek do serów czy wędlin. Krewetki warto przyrządzić wcześniej, żeby wystygły. Wybierz świeże albo mrożone, ale pamiętaj, że należy je smażyć krótko – w przeciwnym wypadku staną się twarde. Usuń z nich ciemną nitkę i pozbaw je pancerzyków. Umyj szpinak i pozbaw go twardych łodyżek – zamiast szpinaku możesz wykorzystać miks sałat. Dobrze pasować będzie np. lodowa, rukola i roszponka. Pokrój pomidory, najlepiej mięsiste odmiany, takie jak limy albo bawole serca, ale dobre będą także koktajlowe. Dla urozmaicenia posyp całość uprażonymi ziarnami słonecznika i pestkami dyni. Na koniec polej gęstym sosem i wymieszaj. Szybka sałatka z krewetkami może być serwowana z białym grillowanym pieczywem, doskonała będzie też ze świeżą bagietką. Przekonaj się, jak szybko przyrządzisz to wyborne danie!


































