
Składniki
200 gramów
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
200 gramów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie przesmaż krewetki. Dopraw je przyprawami w mini kostkach Knorr.

Krok 2
Szpinak oczyść, umyj i osącz. Pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Krok 3
W salaterce połącz szpinak, pomidory i lekko przestudzone krewetki. Przed podaniem polej je sosem i posyp grzankami.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka sałatka z krewetkami
Lubisz owoce morza i masz ochotę na sałatkę, którą przygotujesz w bardzo szybki i prosty sposób? W takim razie powinna zainteresować Cię ta propozycja – szybka sałatka z krewetkami. Będzie świetnym sposobem na przystawkę albo dodatek do serów czy wędlin. Krewetki warto przyrządzić wcześniej, żeby wystygły. Wybierz świeże albo mrożone, ale pamiętaj, że należy je smażyć krótko – w przeciwnym wypadku staną się twarde. Usuń z nich ciemną nitkę i pozbaw je pancerzyków. Umyj szpinak i pozbaw go twardych łodyżek – zamiast szpinaku możesz wykorzystać miks sałat. Dobrze pasować będzie np. lodowa, rukola i roszponka. Pokrój pomidory, najlepiej mięsiste odmiany, takie jak limy albo bawole serca, ale dobre będą także koktajlowe. Dla urozmaicenia posyp całość uprażonymi ziarnami słonecznika i pestkami dyni. Na koniec polej gęstym sosem i wymieszaj. Szybka sałatka z krewetkami może być serwowana z białym grillowanym pieczywem, doskonała będzie też ze świeżą bagietką. Przekonaj się, jak szybko przyrządzisz to wyborne danie!