Toskańska zupa fasolowa z pomidorami - warzywna | Przepisy.pl pixel

Toskańska zupa fasolowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

116

1256 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1818 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3080 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

400 gramów

200 gramów

2 szklanki

4 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 litry

6 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak, cebulę i czosnek oraz seler pokrój.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 1

Krok 2

Kapustę włoską poszatkuj.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej oliwę w rondlu. Następnie włóż cebulę, czosnek i szpinak.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 3

Krok 4

Podsmażaj, dopóki cebula nie zmięknie. Dodaj seler, nieodsączone i rozgniecione pomidory, kapustę, tymianek, bulion Knorr i wodę.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 4

Krok 5

Doprowadź do wrzenia, po czym dodaj fasolę i gotuj jeszcze 20 minut.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 5

Krok 6

W międzyczasie zrób grzanki z ciabatty. Do każdej miski włóż kromkę i wlej zupę. Skrop oliwą.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

6

Opinie o przepisie

  • Ela

    Ela , 15.06.2021

    Robiłam kilka razy, jest bardzo smaczna. Zamiast pieczywa dodałam kilka ziemniaczków pokrojonych w kostkę .Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Terry Zimon

    Terry Zimon , 10.02.2018

    zrobilam 2 razy ten przepis ale po wlosku jak tu jedzą Wlosi o mieszkam tu 15 lat i to nie jest orginalny brakuje boczku surowego wędzonego tzw panczeta fumicata pozniej musi byc makaron malutki specjalny tzw sarda lub inny i wychodzi super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Radosław Kozłowski

    Radosław Kozłowski , 13.04.2017

    Dobra trochę za dużo wody dodałem ale wyszła mi taka czcza i jest naprawdę ekstra! :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Łukaszewicz

    Monika Łukaszewicz , 02.04.2017

    niezła, dodalam sos sojowy do smaku i pieprz ziolowy, zamiast fasoli dalam ciecierzycę Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Weronika Kupny

    Weronika Kupny , 28.10.2015

    dopiero spróbuję

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Toskańska zupa fasolowa Toskańska zupa fasolowa

Szpinak, kapusta, pomidory, fasola, a wszystko gotowane w intensywnym, pełnym smaku bulionie, to nasza toskańska zupa fasolowa.