Toskańska zupa fasolowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

98

1082 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1548 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2466 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

400 gramów

200 gramów

2 szklanki

4 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 litry

6 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak, cebulę i czosnek oraz seler pokrój.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 1

Krok 2

Kapustę włoską poszatkuj.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej oliwę w rondlu. Następnie włóż cebulę, czosnek i szpinak.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 3

Krok 4

Podsmażaj, dopóki cebula nie zmięknie. Dodaj seler, nieodsączone i rozgniecione pomidory, kapustę, tymianek, bulion Knorr i wodę.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 4

Krok 5

Doprowadź do wrzenia, po czym dodaj fasolę i gotuj jeszcze 20 minut.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 5

Krok 6

W międzyczasie zrób grzanki z ciabatty. Do każdej miski włóż kromkę i wlej zupę. Skrop oliwą.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

4

Opinie o przepisie

  • Terry Zimon

    Terry Zimon , 10.02.2018

    zrobilam 2 razy ten przepis ale po wlosku jak tu jedzą Wlosi o mieszkam tu 15 lat i to nie jest orginalny brakuje boczku surowego wędzonego tzw panczeta fumicata pozniej musi byc makaron malutki specjalny tzw sarda lub inny i wychodzi super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Radosław Kozłowski

    Radosław Kozłowski , 13.04.2017

    Dobra trochę za dużo wody dodałem ale wyszła mi taka czcza i jest naprawdę ekstra! :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Łukaszewicz

    Monika Łukaszewicz , 02.04.2017

    niezła, dodalam sos sojowy do smaku i pieprz ziolowy, zamiast fasoli dalam ciecierzycę Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Weronika Kupny

    Weronika Kupny , 28.10.2015

    dopiero spróbuję

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Toskańska zupa fasolowa Toskańska zupa fasolowa

Szpinak, kapusta, pomidory, fasola, a wszystko gotowane w intensywnym, pełnym smaku bulionie, to nasza toskańska zupa fasolowa.