Toskańska zupa fasolowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Toskańska zupa fasolowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

114

1229 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1750 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2963 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

400 gramów

200 gramów

2 szklanki

4 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 litry

6 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak, cebulę i czosnek oraz seler pokrój.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 1

Krok 2

Kapustę włoską poszatkuj.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej oliwę w rondlu. Następnie włóż cebulę, czosnek i szpinak.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 3

Krok 4

Podsmażaj, dopóki cebula nie zmięknie. Dodaj seler, nieodsączone i rozgniecione pomidory, kapustę, tymianek, bulion Knorr i wodę.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 4

Krok 5

Doprowadź do wrzenia, po czym dodaj fasolę i gotuj jeszcze 20 minut.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 5

Krok 6

W międzyczasie zrób grzanki z ciabatty. Do każdej miski włóż kromkę i wlej zupę. Skrop oliwą.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

6

Opinie o przepisie

  • Ela

    Ela , 15.06.2021

    Robiłam kilka razy, jest bardzo smaczna. Zamiast pieczywa dodałam kilka ziemniaczków pokrojonych w kostkę .Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Terry Zimon

    Terry Zimon , 10.02.2018

    zrobilam 2 razy ten przepis ale po wlosku jak tu jedzą Wlosi o mieszkam tu 15 lat i to nie jest orginalny brakuje boczku surowego wędzonego tzw panczeta fumicata pozniej musi byc makaron malutki specjalny tzw sarda lub inny i wychodzi super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Radosław Kozłowski

    Radosław Kozłowski , 13.04.2017

    Dobra trochę za dużo wody dodałem ale wyszła mi taka czcza i jest naprawdę ekstra! :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Łukaszewicz

    Monika Łukaszewicz , 02.04.2017

    niezła, dodalam sos sojowy do smaku i pieprz ziolowy, zamiast fasoli dalam ciecierzycę Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Weronika Kupny

    Weronika Kupny , 28.10.2015

    dopiero spróbuję

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Toskańska zupa fasolowa Toskańska zupa fasolowa

Szpinak, kapusta, pomidory, fasola, a wszystko gotowane w intensywnym, pełnym smaku bulionie, to nasza toskańska zupa fasolowa.