Toskańska zupa fasolowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Toskańska zupa fasolowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

104

1130 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1572 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2532 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

400 gramów

200 gramów

2 szklanki

4 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 litry

6 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak, cebulę i czosnek oraz seler pokrój.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 1

Krok 2

Kapustę włoską poszatkuj.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej oliwę w rondlu. Następnie włóż cebulę, czosnek i szpinak.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 3

Krok 4

Podsmażaj, dopóki cebula nie zmięknie. Dodaj seler, nieodsączone i rozgniecione pomidory, kapustę, tymianek, bulion Knorr i wodę.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 4

Krok 5

Doprowadź do wrzenia, po czym dodaj fasolę i gotuj jeszcze 20 minut.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 5

Krok 6

W międzyczasie zrób grzanki z ciabatty. Do każdej miski włóż kromkę i wlej zupę. Skrop oliwą.

Toskańska zupa fasolowa  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

4

Opinie o przepisie

  • Terry Zimon

    Terry Zimon , 10.02.2018

    zrobilam 2 razy ten przepis ale po wlosku jak tu jedzą Wlosi o mieszkam tu 15 lat i to nie jest orginalny brakuje boczku surowego wędzonego tzw panczeta fumicata pozniej musi byc makaron malutki specjalny tzw sarda lub inny i wychodzi super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Radosław Kozłowski

    Radosław Kozłowski , 13.04.2017

    Dobra trochę za dużo wody dodałem ale wyszła mi taka czcza i jest naprawdę ekstra! :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Łukaszewicz

    Monika Łukaszewicz , 02.04.2017

    niezła, dodalam sos sojowy do smaku i pieprz ziolowy, zamiast fasoli dalam ciecierzycę Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Weronika Kupny

    Weronika Kupny , 28.10.2015

    dopiero spróbuję

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Toskańska zupa fasolowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Toskańska zupa fasolowa Toskańska zupa fasolowa

Szpinak, kapusta, pomidory, fasola, a wszystko gotowane w intensywnym, pełnym smaku bulionie, to nasza toskańska zupa fasolowa.