
Składniki
800 gramów
400 gramów
200 gramów
2 szklanki
4 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
2 litry
6 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak, cebulę i czosnek oraz seler pokrój.

Krok 2
Kapustę włoską poszatkuj.

Krok 3
Rozgrzej oliwę w rondlu. Następnie włóż cebulę, czosnek i szpinak.

Krok 4
Podsmażaj, dopóki cebula nie zmięknie. Dodaj seler, nieodsączone i rozgniecione pomidory, kapustę, tymianek, bulion Knorr i wodę.

Krok 5
Doprowadź do wrzenia, po czym dodaj fasolę i gotuj jeszcze 20 minut.

Krok 6
W międzyczasie zrób grzanki z ciabatty. Do każdej miski włóż kromkę i wlej zupę. Skrop oliwą.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Toskańska zupa fasolowa
Szpinak, kapusta, pomidory, fasola, a wszystko gotowane w intensywnym, pełnym smaku bulionie, to nasza toskańska zupa fasolowa.