Szpinak w sosie ostrygowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak w sosie ostrygowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
89 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 łyżki

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak umyj, odetnij ogonki i podsmaż liście na rozgrzanym oleju.

Szpinak w sosie ostrygowym - Krok 1

Krok 2

Dolej sos ostrygowy oraz wino, przypraw mini kostkami Knorr oraz cukrem.

Szpinak w sosie ostrygowym - Krok 2

Krok 3

Makaron ugotuj we wrzątku zgodnie z opisem na opakowaniu. Następnie go przecedź. Szpinak podawaj z makaronem, skropione sokiem z cytryny.

Szpinak w sosie ostrygowym - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Farfalle ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szpinak w sosie ostrygowymSzpinak w sosie ostrygowym

Szpinak umyj, odetnij ogonki i podsmaż liście na rozgrzanym oleju.