Szpinak w sosie ostrygowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

53 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 łyżki

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak umyj, odetnij ogonki i podsmaż liście na rozgrzanym oleju.

Szpinak w sosie ostrygowym - Krok 1

Krok 2

Dolej sos ostrygowy oraz wino, przypraw mini kostkami Knorr oraz cukrem.

Szpinak w sosie ostrygowym - Krok 2

Krok 3

Makaron ugotuj we wrzątku zgodnie z opisem na opakowaniu. Następnie go przecedź. Szpinak podawaj z makaronem, skropione sokiem z cytryny.

Szpinak w sosie ostrygowym - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej