
Składniki
400 gramów
3 łyżki
2 sztuki
200 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak umyj, odetnij ogonki i podsmaż liście na rozgrzanym oleju.

Krok 2
Dolej sos ostrygowy oraz wino, przypraw mini kostkami Knorr oraz cukrem.

Krok 3
Makaron ugotuj we wrzątku zgodnie z opisem na opakowaniu. Następnie go przecedź. Szpinak podawaj z makaronem, skropione sokiem z cytryny.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej