Szpinak w sosie ostrygowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak w sosie ostrygowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
89 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 łyżki

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak umyj, odetnij ogonki i podsmaż liście na rozgrzanym oleju.

Szpinak w sosie ostrygowym - Krok 1

Krok 2

Dolej sos ostrygowy oraz wino, przypraw mini kostkami Knorr oraz cukrem.

Szpinak w sosie ostrygowym - Krok 2

Krok 3

Makaron ugotuj we wrzątku zgodnie z opisem na opakowaniu. Następnie go przecedź. Szpinak podawaj z makaronem, skropione sokiem z cytryny.

Szpinak w sosie ostrygowym - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szpinak w sosie ostrygowymSzpinak w sosie ostrygowym

Szpinak umyj, odetnij ogonki i podsmaż liście na rozgrzanym oleju.