Szpinak w sosie ostrygowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak w sosie ostrygowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
89 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 łyżki

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak umyj, odetnij ogonki i podsmaż liście na rozgrzanym oleju.

Szpinak w sosie ostrygowym - Krok 1

Krok 2

Dolej sos ostrygowy oraz wino, przypraw mini kostkami Knorr oraz cukrem.

Szpinak w sosie ostrygowym - Krok 2

Krok 3

Makaron ugotuj we wrzątku zgodnie z opisem na opakowaniu. Następnie go przecedź. Szpinak podawaj z makaronem, skropione sokiem z cytryny.

Szpinak w sosie ostrygowym - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szpinak w sosie ostrygowymSzpinak w sosie ostrygowym

Szpinak umyj, odetnij ogonki i podsmaż liście na rozgrzanym oleju.