
Składniki
4 sztuki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
80 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie w garnku podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i posiekaną papryczkę chilli. Gdy cebula zacznie delikatnie brązowieć dodaj puszkę pomidorów.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody, dodaj do garnka wraz z soczewicą. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 20 minut, aż soczewica zrobi się miękka.

Krok 3
Do powstałego sosu dodaj dzwonki łososia, delikatnie oprószone Delikatem. Gotuj razem około 4 -5 minut do momentu, aż ryba dojdzie w środku. Łososia podawaj z sosem i soczewicą obficie posypaną posiekaną natką kolendry.


Dobra rada:
Do sosu dodaj również różyczki brokułów lub ugotowaną fasolkę szparagową twoje danie nabierze wtedy kompletnej potrawy jednogarnkowej.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łosoś z soczewicą
Łosoś z soczewicą – świetny, jeżeli gustujesz w łatwych do przygotowania daniach jednogarnkowych. Tę smaczną potrawę zaserwujesz na wiele sposobów, np. z chrupiącym pieczywem, młodymi ziemniakami oprószonymi koperkiem czy ugotowanym na sypko ryżem długoziarnistym. Przygotowania rozpocznij od podsmażenia cebuli i drobno posiekanego chili. Jeżeli preferujesz delikatniejsze smaki, zrezygnuj z ostrej papryczki. Następnie dodaj zawartość puszki pomidorów, fix do dania orientalnego oraz zieloną soczewicę. Natrzyj dzwonka łososia przyprawą uniwersalną i dodaj do sosu. Gotową, jeszcze ciepłą potrawę, udekoruj posiekaną natką kolendry, sprawdzi się również bazylia lub pietruszka. Łososia z soczewicą serwuj z kawałkami cytryny, którymi warto skropić rybę przed spożyciem. Lubisz połączenie ryb i dużej ilości warzyw? W takim przypadku zmodyfikuj nieco przepis i dodaj do sosu różyczki brokułów (opcjonalnie kalafiora) lub ugotowaną wcześniej fasolkę szparagową. Mamy nadzieję, że nasze przepisy dostarczą Ci wielu kulinarnych inspiracji.