
Składniki
4 sztuki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
80 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie w garnku podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i posiekaną papryczkę chilli. Gdy cebula zacznie delikatnie brązowieć dodaj puszkę pomidorów.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody, dodaj do garnka wraz z soczewicą. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 20 minut, aż soczewica zrobi się miękka.

Krok 3
Do powstałego sosu dodaj dzwonki łososia, delikatnie oprószone Delikatem. Gotuj razem około 4 -5 minut do momentu, aż ryba dojdzie w środku. Łososia podawaj z sosem i soczewicą obficie posypaną posiekaną natką kolendry.


Dobra rada:
Do sosu dodaj również różyczki brokułów lub ugotowaną fasolkę szparagową twoje danie nabierze wtedy kompletnej potrawy jednogarnkowej.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łosoś z soczewicą
Łosoś z soczewicą – świetny, jeżeli gustujesz w łatwych do przygotowania daniach jednogarnkowych. Tę smaczną potrawę zaserwujesz na wiele sposobów, np. z chrupiącym pieczywem, młodymi ziemniakami oprószonymi koperkiem czy ugotowanym na sypko ryżem długoziarnistym. Przygotowania rozpocznij od podsmażenia cebuli i drobno posiekanego chili. Jeżeli preferujesz delikatniejsze smaki, zrezygnuj z ostrej papryczki. Następnie dodaj zawartość puszki pomidorów, fix do dania orientalnego oraz zieloną soczewicę. Natrzyj dzwonka łososia przyprawą uniwersalną i dodaj do sosu. Gotową, jeszcze ciepłą potrawę, udekoruj posiekaną natką kolendry, sprawdzi się również bazylia lub pietruszka. Łososia z soczewicą serwuj z kawałkami cytryny, którymi warto skropić rybę przed spożyciem. Lubisz połączenie ryb i dużej ilości warzyw? W takim przypadku zmodyfikuj nieco przepis i dodaj do sosu różyczki brokułów (opcjonalnie kalafiora) lub ugotowaną wcześniej fasolkę szparagową. Mamy nadzieję, że nasze przepisy dostarczą Ci wielu kulinarnych inspiracji.



































