Łosoś w sosie pomidorowym - z puszki: kawałki | Przepisy.pl pixel

Łosoś w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
60 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z łososia oprósz Delikatem warzywnym z obu stron, odstaw na bok w chłodne miejsce.

Łosoś w sosie pomidorowym - Krok 1

Krok 2

W garnku z szerokim dnem na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w drobną kostkę chili i cebulę, dodaj pomidory z puszki, kapary i kostkę rosołową drobiową Knorr.

Łosoś w sosie pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Do tak przygotowanego sosu włóż wcześniej zamarynowane filety z łososia. Całość przykryj, rybę duś około 20 minut. Podawaj z ryżem.

Łosoś w sosie pomidorowym - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś w sosie pomidorowymŁosoś w sosie pomidorowym

Łosoś w pomidorowym sosie to dobra propozycja dla wszystkich fanów potraw z rybą. Smak dosyć delikatnego mięsa warto przełamać wyrazistymi składnikami. W tym celu przygotuj pikantny sos na bazie pomidorów z puszki, z dodatkiem drobno pokrojonej papryczki chili oraz z intensywnymi kaparami. Powinna się w nim znaleźć również pokrojona w małą kostkę cebula. Filet z łososia dokładnie umyj i osusz, następnie zamarynuj przyprawą uniwersalną, która uwydatni jego smak. Duś go pod przykryciem we wcześniej przygotowanym gęstym sosie. Gotowe danie zaserwujesz z wieloma różnymi dodatkami. Świetnym wyborem będzie ugotowany na sypko ryż basmati lub jaśminowy. Sprawdzi się również kromka świeżego chleba, np. wieloziarnistego na żytnim zakwasie. Do dekoracji gotowej potrawy użyj listków świeżych ziół, takich jak: majeranek, bazylia czy oregano. Łosoś w pomidorowym sosie to idealne danie na obiad, również ten bardziej wykwintny. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.