
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z łososia oprósz Delikatem warzywnym z obu stron, odstaw na bok w chłodne miejsce.

Krok 2
W garnku z szerokim dnem na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w drobną kostkę chili i cebulę, dodaj pomidory z puszki, kapary i kostkę rosołową drobiową Knorr.

Krok 3
Do tak przygotowanego sosu włóż wcześniej zamarynowane filety z łososia. Całość przykryj, rybę duś około 20 minut. Podawaj z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łosoś w sosie pomidorowym
Łosoś w pomidorowym sosie to dobra propozycja dla wszystkich fanów potraw z rybą. Smak dosyć delikatnego mięsa warto przełamać wyrazistymi składnikami. W tym celu przygotuj pikantny sos na bazie pomidorów z puszki, z dodatkiem drobno pokrojonej papryczki chili oraz z intensywnymi kaparami. Powinna się w nim znaleźć również pokrojona w małą kostkę cebula. Filet z łososia dokładnie umyj i osusz, następnie zamarynuj przyprawą uniwersalną, która uwydatni jego smak. Duś go pod przykryciem we wcześniej przygotowanym gęstym sosie. Gotowe danie zaserwujesz z wieloma różnymi dodatkami. Świetnym wyborem będzie ugotowany na sypko ryż basmati lub jaśminowy. Sprawdzi się również kromka świeżego chleba, np. wieloziarnistego na żytnim zakwasie. Do dekoracji gotowej potrawy użyj listków świeżych ziół, takich jak: majeranek, bazylia czy oregano. Łosoś w pomidorowym sosie to idealne danie na obiad, również ten bardziej wykwintny. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.