Łosoś w marynacie pomarańczowej przepis – Zobacz na przepisy.pl

Łosoś w marynacie pomarańczowej

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 sztuki

3 łyżki

0.25 łyżeczki

2 łyżki

0.3 szklanki

1 łyżka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki ułożyć w zamykanym pojemniku. Wycisnąć sok z cytryny i zmieszać go z przyprawą Knorr, 2 łyżkami oleju, 2 łyżki konfitury pomarańczowej. Zalać rybę i zostawić na 30 minut w lodówce.

Krok 2

Obetrzeć marynatę i osuszyć steki papierowymi ręcznikami kuchennymi. Oprószyć mąką.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej i na gorący kłaść steki. Smażyć na rumiano z obu stron dodając w ostatniej fazie smażenia masło.

Krok 4

Przed podaniem nakładać na steki zmieszaną ze szczyptą kolorowego pieprzu resztą konfitury.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej