Łosoś w marynacie pomarańczowej

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 sztuki

3 łyżki

0.25 łyżeczki

2 łyżki

0.3 szklanki

1 łyżka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki ułożyć w zamykanym pojemniku. Wycisnąć sok z cytryny i zmieszać go z przyprawą Knorr, 2 łyżkami oleju, 2 łyżki konfitury pomarańczowej. Zalać rybę i zostawić na 30 minut w lodówce.

Krok 2

Obetrzeć marynatę i osuszyć steki papierowymi ręcznikami kuchennymi. Oprószyć mąką.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej i na gorący kłaść steki. Smażyć na rumiano z obu stron dodając w ostatniej fazie smażenia masło.

Krok 4

Przed podaniem nakładać na steki zmieszaną ze szczyptą kolorowego pieprzu resztą konfitury.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej