
Składniki
2 sztuki
0.5 sztuki
3 łyżki
0.25 łyżeczki
2 łyżki
0.3 szklanki
1 łyżka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Steki ułożyć w zamykanym pojemniku. Wycisnąć sok z cytryny i zmieszać go z przyprawą Knorr, 2 łyżkami oleju, 2 łyżki konfitury pomarańczowej. Zalać rybę i zostawić na 30 minut w lodówce.
Krok 2
Obetrzeć marynatę i osuszyć steki papierowymi ręcznikami kuchennymi. Oprószyć mąką.
Krok 3
Na patelni rozgrzać olej i na gorący kłaść steki. Smażyć na rumiano z obu stron dodając w ostatniej fazie smażenia masło.
Krok 4
Przed podaniem nakładać na steki zmieszaną ze szczyptą kolorowego pieprzu resztą konfitury.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































