Łosoś w marynacie pomarańczowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś w marynacie pomarańczowej

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 sztuki

3 łyżki

0.25 łyżeczki

2 łyżki

0.3 szklanki

1 łyżka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki ułożyć w zamykanym pojemniku. Wycisnąć sok z cytryny i zmieszać go z przyprawą Knorr, 2 łyżkami oleju, 2 łyżki konfitury pomarańczowej. Zalać rybę i zostawić na 30 minut w lodówce.

Krok 2

Obetrzeć marynatę i osuszyć steki papierowymi ręcznikami kuchennymi. Oprószyć mąką.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej i na gorący kłaść steki. Smażyć na rumiano z obu stron dodając w ostatniej fazie smażenia masło.

Krok 4

Przed podaniem nakładać na steki zmieszaną ze szczyptą kolorowego pieprzu resztą konfitury.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś w marynacie pomarańczowej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej