Łosoś z jabłkowym smakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z jabłkowym smakiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrobić marynatę z 3/4 szklanki soku jabłkowego ,2 łyżek oleju, marynaty do ryb, miodu , soku z cytryny i pieprzu .

Krok 2

Steki z łososia ułożyć w pojemniczku i zalać marynatą . Zostawić w lodówce na minimum 2 godziny .

Krok 3

Wyjąć steki . Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi, lekko osolić , posypać pieprzem , oprószyć mąką .

Krok 4

Na patelni rozgrzać olej .Smażyć na rumiano z obu stron . Na drugą patelnię wsypać 2 łyżeczki cukru i ogrzewać je do karmelizacji . Podlać 2-3 łyżkami wody . Wrzucić pokrojone na grube ćwiartki jabłko - obsmażać je moment .

Krok 5

Podawać łososia obkładając go kawałkami jabłka z lekka sałatą .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej