
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżki
1 szklanka
1 szczypta
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zrobić marynatę z 3/4 szklanki soku jabłkowego ,2 łyżek oleju, marynaty do ryb, miodu , soku z cytryny i pieprzu .
Krok 2
Steki z łososia ułożyć w pojemniczku i zalać marynatą . Zostawić w lodówce na minimum 2 godziny .
Krok 3
Wyjąć steki . Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi, lekko osolić , posypać pieprzem , oprószyć mąką .
Krok 4
Na patelni rozgrzać olej .Smażyć na rumiano z obu stron . Na drugą patelnię wsypać 2 łyżeczki cukru i ogrzewać je do karmelizacji . Podlać 2-3 łyżkami wody . Wrzucić pokrojone na grube ćwiartki jabłko - obsmażać je moment .
Krok 5
Podawać łososia obkładając go kawałkami jabłka z lekka sałatą .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej