Łosoś z jabłkowym smakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z jabłkowym smakiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrobić marynatę z 3/4 szklanki soku jabłkowego ,2 łyżek oleju, marynaty do ryb, miodu , soku z cytryny i pieprzu .

Krok 2

Steki z łososia ułożyć w pojemniczku i zalać marynatą . Zostawić w lodówce na minimum 2 godziny .

Krok 3

Wyjąć steki . Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi, lekko osolić , posypać pieprzem , oprószyć mąką .

Krok 4

Na patelni rozgrzać olej .Smażyć na rumiano z obu stron . Na drugą patelnię wsypać 2 łyżeczki cukru i ogrzewać je do karmelizacji . Podlać 2-3 łyżkami wody . Wrzucić pokrojone na grube ćwiartki jabłko - obsmażać je moment .

Krok 5

Podawać łososia obkładając go kawałkami jabłka z lekka sałatą .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Łosoś z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej