
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżki
1 szklanka
1 szczypta
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zrobić marynatę z 3/4 szklanki soku jabłkowego ,2 łyżek oleju, marynaty do ryb, miodu , soku z cytryny i pieprzu .
Krok 2
Steki z łososia ułożyć w pojemniczku i zalać marynatą . Zostawić w lodówce na minimum 2 godziny .
Krok 3
Wyjąć steki . Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi, lekko osolić , posypać pieprzem , oprószyć mąką .
Krok 4
Na patelni rozgrzać olej .Smażyć na rumiano z obu stron . Na drugą patelnię wsypać 2 łyżeczki cukru i ogrzewać je do karmelizacji . Podlać 2-3 łyżkami wody . Wrzucić pokrojone na grube ćwiartki jabłko - obsmażać je moment .
Krok 5
Podawać łososia obkładając go kawałkami jabłka z lekka sałatą .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej