Łosoś z jabłkowym smakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z jabłkowym smakiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrobić marynatę z 3/4 szklanki soku jabłkowego ,2 łyżek oleju, marynaty do ryb, miodu , soku z cytryny i pieprzu .

Krok 2

Steki z łososia ułożyć w pojemniczku i zalać marynatą . Zostawić w lodówce na minimum 2 godziny .

Krok 3

Wyjąć steki . Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi, lekko osolić , posypać pieprzem , oprószyć mąką .

Krok 4

Na patelni rozgrzać olej .Smażyć na rumiano z obu stron . Na drugą patelnię wsypać 2 łyżeczki cukru i ogrzewać je do karmelizacji . Podlać 2-3 łyżkami wody . Wrzucić pokrojone na grube ćwiartki jabłko - obsmażać je moment .

Krok 5

Podawać łososia obkładając go kawałkami jabłka z lekka sałatą .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej