Łosoś z jabłkowym smakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Łosoś z jabłkowym smakiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrobić marynatę z 3/4 szklanki soku jabłkowego ,2 łyżek oleju, marynaty do ryb, miodu , soku z cytryny i pieprzu .

Krok 2

Steki z łososia ułożyć w pojemniczku i zalać marynatą . Zostawić w lodówce na minimum 2 godziny .

Krok 3

Wyjąć steki . Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi, lekko osolić , posypać pieprzem , oprószyć mąką .

Krok 4

Na patelni rozgrzać olej .Smażyć na rumiano z obu stron . Na drugą patelnię wsypać 2 łyżeczki cukru i ogrzewać je do karmelizacji . Podlać 2-3 łyżkami wody . Wrzucić pokrojone na grube ćwiartki jabłko - obsmażać je moment .

Krok 5

Podawać łososia obkładając go kawałkami jabłka z lekka sałatą .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z jabłkowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej