Poke z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Poke z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

0.5 opakowania

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

250 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

1 pęczek

1 garść

1 garść

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszankę przypraw Knorr wymieszaj z oliwą, Imbirem Knorr, sokiem z cytryny i przeciśniętym czosnkiem, aż powstanie marynata.

Krok 2

Wymieszaj w marynacie porcje łososia i odstaw na 10-15 minut. Następnie piecz w temperaturze 175 stopni przez ok. 20 minut. Po pieczeniu zdejmij z ryby skórę.

Krok 3

Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 4

Kapustę i dymkę pokrój w paski. Ogórki w długie cienkie paski, a pomidorki na pół.

Krok 5

W dużej misce wymieszaj kapustę, ogórki, pomidorki i kawałki łososia, aż powstanie lekka sałatka. Przełóż ją na talerz. Na wierzchu sałatki połóż dymkę, listki kolendry i ziarna sezamu.

Krok 6

Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr. Sos podawaj do sałatki oddzielnie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Na wierzchu możesz dać otartą skórkę z cytryny, aby potrawa nabrała cytrusowego aromatu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Poke z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Poke z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Poke z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Poke z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Poke z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Poke z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Poke z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Poke z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa z soczewicy z kurkumą
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Poke z łososiemPoke z łososiem

Ta aromatyczna sałatka przenosi nas smakiem na słoneczne Hawaje. Poke ze świeżym łososiem, ryżem, ogórkiem, pomidorami, kapustą pekińską wraz z sosem jogurtowym stanowi smaczną odskocznię od znanych nam dobrze sałatek. Koniecznie spróbuj!

Dla kogo?

Dla miłośników nowoczesnych sałatek. Poke z łososiem dzięki odpowiednio dobranym składnikom ma wspaniały smak, który warto poznać. Daj się ponieść hawajskim smakom!

Na jaką okazję?

To idealny przepis na imprezę rodzinną lub w gronie znajomych. Czas pochwalić się jakimś dobrym przepisem!

Czy wiesz, że?

Poke to tradycyjne hawajskie danie, które cieszy się coraz większą popularnością na całym świecie. Składa się z ryby, ryżu i warzyw.

Dla urozmaicenia:

Jeśli chcesz nadać potrawie cytrusowy aromat, dodaj na wierzch otartą skórkę z cytryny.