Poke z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Poke z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

0.5 opakowania

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

250 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

1 pęczek

1 garść

1 garść

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszankę przypraw Knorr wymieszaj z oliwą, Imbirem Knorr, sokiem z cytryny i przeciśniętym czosnkiem, aż powstanie marynata.

Krok 2

Wymieszaj w marynacie porcje łososia i odstaw na 10-15 minut. Następnie piecz w temperaturze 175 stopni przez ok. 20 minut. Po pieczeniu zdejmij z ryby skórę.

Krok 3

Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 4

Kapustę i dymkę pokrój w paski. Ogórki w długie cienkie paski, a pomidorki na pół.

Krok 5

W dużej misce wymieszaj kapustę, ogórki, pomidorki i kawałki łososia, aż powstanie lekka sałatka. Przełóż ją na talerz. Na wierzchu sałatki połóż dymkę, listki kolendry i ziarna sezamu.

Krok 6

Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr. Sos podawaj do sałatki oddzielnie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Na wierzchu możesz dać otartą skórkę z cytryny, aby potrawa nabrała cytrusowego aromatu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Poke z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Poke z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Poke z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Poke z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Poke z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Poke z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Poke z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Poke z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Poke z łososiemPoke z łososiem

Ta aromatyczna sałatka przenosi nas smakiem na słoneczne Hawaje. Poke ze świeżym łososiem, ryżem, ogórkiem, pomidorami, kapustą pekińską wraz z sosem jogurtowym stanowi smaczną odskocznię od znanych nam dobrze sałatek. Koniecznie spróbuj!

Dla kogo?

Dla miłośników nowoczesnych sałatek. Poke z łososiem dzięki odpowiednio dobranym składnikom ma wspaniały smak, który warto poznać. Daj się ponieść hawajskim smakom!

Na jaką okazję?

To idealny przepis na imprezę rodzinną lub w gronie znajomych. Czas pochwalić się jakimś dobrym przepisem!

Czy wiesz, że?

Poke to tradycyjne hawajskie danie, które cieszy się coraz większą popularnością na całym świecie. Składa się z ryby, ryżu i warzyw.

Dla urozmaicenia:

Jeśli chcesz nadać potrawie cytrusowy aromat, dodaj na wierzch otartą skórkę z cytryny.