
Składniki
400 gramów
1 sztuka
50 mililitrów
0.5 sztuki
200 gramów
2 sztuki
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
90 mililitrów
90 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy wymieszaj z sokiem jabłkowym i olejem z pestek dyni.

Krok 2
Kapustę pekińską pokrój w cienkie paski. Odetnij końcówkę cykorii, rozdziel ją na pojedyncze listki i wymieszaj z roszponką. Dodaj jabłko pokrojone w plastry. Wszystko połącz z dressingiem.

Krok 3
Filet z łososia pokrój w płaty.

Krok 4
W misce rozmieszaj kostkę rosołową z oliwą i sokiem z cytryny, zanurz w niej łososia i obsmaż go na rozgrzanej patelni z obu stron.

Krok 5
Sałatę rozłóż do naczyń i podawaj z podsmażonym łososiem. Łososia możesz zamienić na dowolną białą rybę, np. sandacza.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z łososiem
Kruche liście cykorii, delikatnie kwaśne jabłka i roszponka - w takim otoczeniu pieczony filet z łososia smakuje wyjątkowo dobrze. Jeśli masz ochotę przygotować rybę w wersji bardziej wykwintnej, spróbuj sałatki z łososiem i ziołowym sosem z dodatkiem soku jabłkowego. To dobra propozycja, jeśli chcesz podać swoim gościom elegancką i smaczną przekąskę. Dodatek jabłek nadaje daniu jesienny charakter, ale jego smak – kwaskowaty i nieco słodki, z wyraźnym rybnym akcentem – sprawia, że sprawdzi się ono o każdej porze roku. Tak przygotowana potrawa, podana np. z serami pleśniowymi do przegryzienia, będzie stanowić smaczną kolację. Miłośnicy sałatek na pewno chętnie zaserwują ją również na obiad. Z kawałkiem ulubionego pieczywa stanie się alternatywą dla mięsnych dań, a poprzedzona warzywną zupą spełni z powodzeniem rolę dania głównego. Zamiast łososia do sałatki można dodać inną białą rybę, np. sandacza. Jeśli szukasz sposobu, by nieco odmienić swoje menu lub po prostu masz ochotę na coś pysznego i uniwersalnego, sprawdź nasz przepis!