Składniki
1 opakowanie
100 mililitrów
150 gramów
50 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podziel brokuły na małe części. Posiekaj koperek.
Krok 2
Gotuj brokuły na chrupko, we wrzącej wodzie, przez 3 min. Odsącz i przelej zimną wodą.
Krok 3
Wymieszaj Naturalnie smaczne do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 min.
Krok 4
Wymieszaj brokuły z oliwkami i pokruszonym serem feta. Polej sosem i posyp koperkiem.
Dobra rada:
Zamiast brokułów ugotuj kalafior lub zieloną fasolkę szparagową. Dodaj pokrojoną szynkę lub kurczaka.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Brokuły w sosie serowym
Prosta sałatka brokułowa na ciepło to połączenie delikatnie chrupiących warzyw z wyrazistym serem feta i kremowym sosem serowo-czosnkowym. Jeśli w Twoim menu często goszczą brokuły, ta propozycja przypadnie Ci do gustu. Danie będzie pasować zarówno na ciepłą kolację, jak i warzywny dodatek do obiadu. Pamiętaj, by nie gotować warzyw za długo. Różyczki brokułów powinny być jędrne, przyrządzone al dente. Kiedy będą już gotowe, ułóż je na talerzu, zmieszaj z oliwkami i posyp pokruszonym serem feta. Na koniec polej potrawę przyrządzonym wcześniej sosem serowo-czosnkowym i posyp koperkiem. Będzie wyśmienicie komponować się z dodatkiem prażonych płatków migdałów. Podawaj ją z grillowaną bagietką lub pieczywem tostowym. Sałatka brokułowa na ciepło pasuje do kotletów z kaszy jaglanej oraz warzywnych i mięsnych pulpetów. Stanowić też będzie smaczne uzupełnienie potraw z grilla. W ten sam sposób przygotować możesz także kalafior lub zieloną fasolkę. Lubisz warzywa na ciepło? Oto przepis na ich wersję z serem i kremowym sosem. Koniecznie jej wypróbuj.