
Składniki
1 opakowanie
100 mililitrów
150 gramów
50 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podziel brokuły na małe części. Posiekaj koperek.
Krok 2
Gotuj brokuły na chrupko, we wrzącej wodzie, przez 3 min. Odsącz i przelej zimną wodą.
Krok 3
Wymieszaj Naturalnie smaczne do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 min.
Krok 4
Wymieszaj brokuły z oliwkami i pokruszonym serem feta. Polej sosem i posyp koperkiem.
Dobra rada:
Zamiast brokułów ugotuj kalafior lub zieloną fasolkę szparagową. Dodaj pokrojoną szynkę lub kurczaka.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Brokuły w sosie serowym
Prosta sałatka brokułowa na ciepło to połączenie delikatnie chrupiących warzyw z wyrazistym serem feta i kremowym sosem serowo-czosnkowym. Jeśli w Twoim menu często goszczą brokuły, ta propozycja przypadnie Ci do gustu. Danie będzie pasować zarówno na ciepłą kolację, jak i warzywny dodatek do obiadu. Pamiętaj, by nie gotować warzyw za długo. Różyczki brokułów powinny być jędrne, przyrządzone al dente. Kiedy będą już gotowe, ułóż je na talerzu, zmieszaj z oliwkami i posyp pokruszonym serem feta. Na koniec polej potrawę przyrządzonym wcześniej sosem serowo-czosnkowym i posyp koperkiem. Będzie wyśmienicie komponować się z dodatkiem prażonych płatków migdałów. Podawaj ją z grillowaną bagietką lub pieczywem tostowym. Sałatka brokułowa na ciepło pasuje do kotletów z kaszy jaglanej oraz warzywnych i mięsnych pulpetów. Stanowić też będzie smaczne uzupełnienie potraw z grilla. W ten sam sposób przygotować możesz także kalafior lub zieloną fasolkę. Lubisz warzywa na ciepło? Oto przepis na ich wersję z serem i kremowym sosem. Koniecznie jej wypróbuj.