Łosoś z warzywami na patelnię - pieczony: przepis | Przepisy.pl pixel

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
250 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

176 osób wydrukowało

Pobierz pdf

338 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżeczka

100 gramów

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel kalafior i brokuły na różyczki. Posiekaj cebulę, koperek i podziel na mniejsze kawałki łososia.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 1

Krok 2

Sparz brokuły i kalafior we wrzątku przez 3 do 5 minut.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 2

Krok 3

Przesmaż cebulę na oleju. Dodaj Fix Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr i śmietankę. Zagotuj.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 3

Krok 4

Dodaj warzywa, skórkę z cytryny i łososia. Podawaj warzywa posypane koperkiem.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie to możesz dodatkowo wymieszać z ubitym jajkiem i usmaż na patelni na złoto.

1

Opinie o przepisie

  • agnieszka samoląg

    agnieszka samoląg , 21.06.2019

    bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowe warzywa z wędzonym łososiemKremowe warzywa z wędzonym łososiem

Chrupkie brokuły i delikatny kalafior smakują wybornie w sałatce z kremowym sosem i wędzonym łososiem.