Łosoś z warzywami na patelnię - pieczony: przepis | Przepisy.pl pixel

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
250 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

175 osób wydrukowało

Pobierz pdf

334 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżeczka

100 gramów

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel kalafior i brokuły na różyczki. Posiekaj cebulę, koperek i podziel na mniejsze kawałki łososia.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 1

Krok 2

Sparz brokuły i kalafior we wrzątku przez 3 do 5 minut.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 2

Krok 3

Przesmaż cebulę na oleju. Dodaj Fix Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr i śmietankę. Zagotuj.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 3

Krok 4

Dodaj warzywa, skórkę z cytryny i łososia. Podawaj warzywa posypane koperkiem.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie to możesz dodatkowo wymieszać z ubitym jajkiem i usmaż na patelni na złoto.

1

Opinie o przepisie

  • agnieszka samoląg

    agnieszka samoląg , 21.06.2019

    bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ziemniak pieczony z serem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowe warzywa z wędzonym łososiemKremowe warzywa z wędzonym łososiem

Chrupkie brokuły i delikatny kalafior smakują wybornie w sałatce z kremowym sosem i wędzonym łososiem.