Łosoś z warzywami na patelnię - pieczony: przepis | Przepisy.pl pixel

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
250 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

177 osób wydrukowało

Pobierz pdf

340 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżeczka

100 gramów

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel kalafior i brokuły na różyczki. Posiekaj cebulę, koperek i podziel na mniejsze kawałki łososia.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 1

Krok 2

Sparz brokuły i kalafior we wrzątku przez 3 do 5 minut.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 2

Krok 3

Przesmaż cebulę na oleju. Dodaj Fix Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr i śmietankę. Zagotuj.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 3

Krok 4

Dodaj warzywa, skórkę z cytryny i łososia. Podawaj warzywa posypane koperkiem.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie to możesz dodatkowo wymieszać z ubitym jajkiem i usmaż na patelni na złoto.

1

Opinie o przepisie

  • agnieszka samoląg

    agnieszka samoląg , 21.06.2019

    bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowe warzywa z wędzonym łososiemKremowe warzywa z wędzonym łososiem

Chrupkie brokuły i delikatny kalafior smakują wybornie w sałatce z kremowym sosem i wędzonym łososiem.