Łosoś z warzywami na patelnię - pieczony: przepis | Przepisy.pl pixel

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
250 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

177 osób wydrukowało

Pobierz pdf

339 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżeczka

100 gramów

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel kalafior i brokuły na różyczki. Posiekaj cebulę, koperek i podziel na mniejsze kawałki łososia.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 1

Krok 2

Sparz brokuły i kalafior we wrzątku przez 3 do 5 minut.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 2

Krok 3

Przesmaż cebulę na oleju. Dodaj Fix Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr i śmietankę. Zagotuj.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 3

Krok 4

Dodaj warzywa, skórkę z cytryny i łososia. Podawaj warzywa posypane koperkiem.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie to możesz dodatkowo wymieszać z ubitym jajkiem i usmaż na patelni na złoto.

1

Opinie o przepisie

  • agnieszka samoląg

    agnieszka samoląg , 21.06.2019

    bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowe warzywa z wędzonym łososiemKremowe warzywa z wędzonym łososiem

Chrupkie brokuły i delikatny kalafior smakują wybornie w sałatce z kremowym sosem i wędzonym łososiem.