Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi, papryki oraz cebulę pokrój w cienkie paski i usmaż na dużej patelni na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Wlej 200 ml wody, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr do sosu, dzięki któremu potrawka będzie idealnie doprawiona i odpowiednio gęsta i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień, dodaj pokrojoną drobno papryczkę Jalapeno oraz śmietanę i gotuj jeszcze 3-5 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Potrawkę możesz posypać pokrojonym grubo szczypiorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej