Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi, papryki oraz cebulę pokrój w cienkie paski i usmaż na dużej patelni na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Wlej 200 ml wody, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr do sosu, dzięki któremu potrawka będzie idealnie doprawiona i odpowiednio gęsta i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień, dodaj pokrojoną drobno papryczkę Jalapeno oraz śmietanę i gotuj jeszcze 3-5 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Potrawkę możesz posypać pokrojonym grubo szczypiorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej