Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi, papryki oraz cebulę pokrój w cienkie paski i usmaż na dużej patelni na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Wlej 200 ml wody, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr do sosu, dzięki któremu potrawka będzie idealnie doprawiona i odpowiednio gęsta i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień, dodaj pokrojoną drobno papryczkę Jalapeno oraz śmietanę i gotuj jeszcze 3-5 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Potrawkę możesz posypać pokrojonym grubo szczypiorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka potrawka z kurczaka z papryką i Jalapeno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej