Kurczak po chińsku z ananasem i papryką

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

96

2539 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1457 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2979 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i paprykę pokrój w paski.

Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - Krok 1

Krok 2

Obsmaż na patelni i dodaj odsączonego z zalewy ananasa.

Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Gotową potrawę podawaj z ryżem. Aby wzbogacić danie o lekko orzechowy smak, pod koniec gotowania dodaj kilka kropel oleju sezamowego.

Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - Krok 3
12

Opinie o przepisie

  • Wiola D...

    Wiola D..., 12.02.2019

    uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maksymilian Wojcieszak

    Maksymilian Wojcieszak, 25.01.2019

    Ja dodałem jeszcze żółtą i zieloną paprykę, jest bardziej kolorowo.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Słowińska

    Katarzyna Słowińska, 24.01.2018

    mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • zuzanna bartmańska

    zuzanna bartmańska, 23.10.2016

    ugotowałam- pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Maria Luiza

    Izabela Maria Luiza, 18.09.2016

    Jest to ,,danie z torebki,,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wąsek

    Maria Wąsek, 06.09.2016

    Pyszna potrawa ! ...Ale bez tego fix do potarw chińskich !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Mag

    Marek Mag, 14.05.2016

    Bardzo dobre i szybkie danie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Szut

    Alicja Szut, 09.01.2016

    pycha uwielbiam kuchnie chinską

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Kinga

    Kinga Kinga, 06.01.2016

    a mozna annanasa czyms zastopic ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata  Szydłowska

    Agata Szydłowska , 20.08.2015

    Mniami :) proste i przepyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Mazur

    Patrycja Mazur , 14.05.2015

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Akylai Abylkadyr

    Akylai Abylkadyr, 30.04.2015

    bardzo:)uwielbiam chinska kuchnie)))

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak po chińsku z ananasem i papryką Kurczak po chińsku z ananasem i papryką

Szybki i bardzo prosty przepis na kurczaka po chińsku z ananasem i papryką. Idealny, gdy chcesz przygotować smaczny obiad, ale nie masz na to zbyt dużo czasu. Kuchnia chińska zaliczana jest do najbardziej popularnych na świecie. Nic dziwnego – przyrządzenie większości chińskich dań nie jest, wbrew pozorom, trudne. Wystarczy zaledwie kilka produktów, garść orientalnych przypraw i odrobina fantazji, by wyczarować przepyszne, zazwyczaj jednogarnkowe, danie. Z przygotowaniem kurczaka po chińsku z ananasem i papryką poradzisz sobie więc nawet wtedy, gdy dopiero rozpoczynasz swoją przygodę z gotowaniem. Serwuj go na obiad lub romantyczną kolację. Podawaj w towarzystwie białego lub brązowego ryżu, a dla odmiany z makaronem sojowym. Jeśli potrafisz się nimi posługiwać, zamiast widelca użyj pałeczek i poczuj się jak w chińskiej restauracji.