Kurczak po chińsku z ananasem i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak po chińsku z ananasem i papryką

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

98

2573 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1486 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3059 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i paprykę pokrój w paski.

Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - Krok 1

Krok 2

Obsmaż na patelni i dodaj odsączonego z zalewy ananasa.

Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Gotową potrawę podawaj z ryżem. Aby wzbogacić danie o lekko orzechowy smak, pod koniec gotowania dodaj kilka kropel oleju sezamowego.

Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - Krok 3
13

Opinie o przepisie

  • Klaudia

    Klaudia , 13.09.2020

    Polecam dodać posiekaną świeżą pietruszkę, pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiola D...

    Wiola D... , 12.02.2019

    uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maksymilian Wojcieszak

    Maksymilian Wojcieszak , 25.01.2019

    Ja dodałem jeszcze żółtą i zieloną paprykę, jest bardziej kolorowo.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Słowińska

    Katarzyna Słowińska , 24.01.2018

    mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • zuzanna bartmańska

    zuzanna bartmańska , 23.10.2016

    ugotowałam- pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Maria Luiza

    Izabela Maria Luiza , 18.09.2016

    Jest to ,,danie z torebki,,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wąsek

    Maria Wąsek , 06.09.2016

    Pyszna potrawa ! ...Ale bez tego fix do potarw chińskich !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Mag

    Marek Mag , 14.05.2016

    Bardzo dobre i szybkie danie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Szut

    Alicja Szut , 09.01.2016

    pycha uwielbiam kuchnie chinską

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Kinga

    Kinga Kinga , 06.01.2016

    a mozna annanasa czyms zastopic ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata  Szydłowska

    Agata Szydłowska , 20.08.2015

    Mniami :) proste i przepyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Mazur

    Patrycja Mazur , 14.05.2015

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Akylai Abylkadyr

    Akylai Abylkadyr , 30.04.2015

    bardzo:)uwielbiam chinska kuchnie)))

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po chińsku z ananasem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak po chińsku z ananasem i papryką Kurczak po chińsku z ananasem i papryką

Szybki i bardzo prosty przepis na kurczaka po chińsku z ananasem i papryką. Idealny, gdy chcesz przygotować smaczny obiad, ale nie masz na to zbyt dużo czasu. Kuchnia chińska zaliczana jest do najbardziej popularnych na świecie. Nic dziwnego – przyrządzenie większości chińskich dań nie jest, wbrew pozorom, trudne. Wystarczy zaledwie kilka produktów, garść orientalnych przypraw i odrobina fantazji, by wyczarować przepyszne, zazwyczaj jednogarnkowe, danie. Z przygotowaniem kurczaka po chińsku z ananasem i papryką poradzisz sobie więc nawet wtedy, gdy dopiero rozpoczynasz swoją przygodę z gotowaniem. Serwuj go na obiad lub romantyczną kolację. Podawaj w towarzystwie białego lub brązowego ryżu, a dla odmiany z makaronem sojowym. Jeśli potrafisz się nimi posługiwać, zamiast widelca użyj pałeczek i poczuj się jak w chińskiej restauracji.