Kurczak po chińsku z ananasem i papryką

- Krok 1Mięso i paprykę pokrój w paski.
- Krok 2Obsmaż na patelni i dodaj odsączonego z zalewy ananasa.
- Krok 3Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Gotową potrawę podawaj z ryżem. Aby wzbogacić danie o lekko orzechowy smak, pod koniec gotowania dodaj kilka kropel oleju sezamowego.

Szybki i bardzo prosty przepis na kurczaka po chińsku z ananasem i papryką. Idealny, gdy chcesz przygotować smaczny obiad, ale nie masz na to zbyt dużo czasu. Kuchnia chińska zaliczana jest do najbardziej popularnych na świecie. Nic dziwnego – przyrządzenie większości chińskich dań nie jest, wbrew pozorom, trudne. Wystarczy zaledwie kilka produktów, garść orientalnych przypraw i odrobina fantazji, by wyczarować przepyszne, zazwyczaj jednogarnkowe, danie. Z przygotowaniem kurczaka po chińsku z ananasem i papryką poradzisz sobie więc nawet wtedy, gdy dopiero rozpoczynasz swoją przygodę z gotowaniem. Serwuj go na obiad lub romantyczną kolację. Podawaj w towarzystwie białego lub brązowego ryżu, a dla odmiany z makaronem sojowym. Jeśli potrafisz się nimi posługiwać, zamiast widelca użyj pałeczek i poczuj się jak w chińskiej restauracji.