Kurczak po chińsku z ananasem i papryką
łatwe
4882 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i paprykę pokrój w paski.

Krok 2
Obsmaż na patelni i dodaj odsączonego z zalewy ananasa.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Gotową potrawę podawaj z ryżem. Aby wzbogacić danie o lekko orzechowy smak, pod koniec gotowania dodaj kilka kropel oleju sezamowego.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak po chińsku z ananasem i papryką
Kuchnia chińska zaliczana jest do najbardziej popularnych na świecie. Nic dziwnego – przyrządzenie większości chińskich dań nie jest, wbrew pozorom, trudne. Wystarczy zaledwie kilka produktów, garść orientalnych przypraw i odrobina fantazji, by wyczarować przepyszne, zazwyczaj jednogarnkowe, danie. Zapoznaj się z naszym pomysłem na kurczaka z ananasem i papryką. Gwarantujemy, że będzie pysznie!
Dla kogo?
To efektowne i proste danie. Z przygotowaniem kurczaka po chińsku z ananasem i papryką poradzisz sobie więc nawet wtedy, gdy dopiero rozpoczynasz swoją przygodę z gotowaniem. Szybko odkryjesz w sobie kucharskie powołanie!
Na jaką okazję?
Szybki i bardzo prosty przepis na kurczaka po chińsku z ananasem i papryką jest idealny, gdy chcesz przygotować smaczny posiłek, ale nie masz na to zbyt dużo czasu. Kurczaka z ananasem po chińsku serwuj na obiad lub romantyczną kolację.
Czy wiesz, że?
Jeśli potrafisz się nimi posługiwać, zamiast widelca użyj pałeczek i poczuj się jak w chińskiej restauracji. Spotkanie przy stole, podczas którego główną rolę gra kurczak po chińsku z ananasem i papryką, będzie jeszcze ciekawszym doświadczeniem.
Dla urozmaicenia:
Podawaj w towarzystwie białego lub brązowego ryżu, a dla odmiany z makaronem sojowym. Kurczak po chińsku z ananasem doskonale komponuje się z różnorodnymi dodatkami.