
Składniki
500 gramów
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron zalej wrzątkiem i odcedź po około 3 minutach.

Krok 2
Mięso pokrój na paski i wrzuć na rozgrzany olej. Podsmaż i wyjmij.

Krok 3
Czosnek zmiażdż, cebulę posiekaj, a papryki pokrój na paseczki. Na olej wrzuć czosnek, cebulę, curry oraz imbir i podsmaż przez 2 minuty.

Krok 4
Dorzuć papryki, dobrze wymieszaj i podsmaż.

Krok 5
Dodaj pół szklanki wody oraz Bulionetkę drobiową Knorr. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 6
Teraz dodaj kurczaka, makaron i sos sojowy. Potrawę wymieszaj i zagotuj. Natychmiast podawaj posypaną siekaną kolendrą.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak w curry z makaronem
To smaczna propozycja obiadowa dla zabieganych. Kurczak w curry z makaronem i warzywami przygotujesz w zaledwie pół godziny. Potrzebne będą piersi z kurczaka, papryka i makaron ryżowy. Ten rodzaj makaronu przygotujesz błyskawicznie. Wystarczy zalać go wrzątkiem, a po 3 minutach odcedzić. Jeżeli nie jesteś zwolenniczką ryżowej wersji makaronu, użyj zwykłego w formie wstążek. Urzekający smak i aromat tego dania zapewnia połączenie pikantnego curry, czosnku i imbiru. Całość wzbogaca sos sojowy. Jest to przyprawa niezbędna, zwłaszcza do przyrządzania dań kuchni azjatyckiej, dlatego jeżeli jeszcze nie posiadasz go w swojej kuchni, a lubisz smaki orientu – zdecyduj się na zakup. W tym daniu, sos sojowy wlewa się do duszonych warzyw i kawałków soczystego kurczaka, tuż przed dodaniem makaronu. Sos sojowy zazwyczaj dodaje się do przygotowywanej potrawy na końcu, ponieważ długie gotowanie może sprawić, że reszta składników zostanie zdominowane jego smakiem.



































