Kurczak po katalońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po katalońsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

8 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

75 dekagramów

5 dekagramów

5 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotowaną szynkę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, papryki pokrój na kawałeczki, a cebulę w kostkę.

Krok 2

Kurczaka opłucz i pokroić na 8 części. Porcje kurczaka oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr i wstaw na ok. 30 minut do lodówki.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie usmaż zamarynowanego kurczaka na złoty kolor z każdej strony.

Krok 4

Na rozgrzaną patelnię włóż paprykę, cebulę, szynkę oraz czosnek i smaż przez 10 minut. Dodaj pomidory i jeszcze chwilę podsmażaj.

Krok 5

Dodaj kawałki kurczaka i duś w sosie przez 40 minut. Następnie dodaj oliwki (bez pestek), nadziewane oliwki, listki tymianku.

Krok 6

Pomidory sparz we wrzątki i zdejmij z nich skórkę. Następnie pokrój na ćwiartki. Z miąższu usuń pestki, po czym pokrój go.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tortilla lejdis
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej