
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
8 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
75 dekagramów
5 dekagramów
5 dekagramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotowaną szynkę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, papryki pokrój na kawałeczki, a cebulę w kostkę.
Krok 2
Kurczaka opłucz i pokroić na 8 części. Porcje kurczaka oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr i wstaw na ok. 30 minut do lodówki.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie usmaż zamarynowanego kurczaka na złoty kolor z każdej strony.
Krok 4
Na rozgrzaną patelnię włóż paprykę, cebulę, szynkę oraz czosnek i smaż przez 10 minut. Dodaj pomidory i jeszcze chwilę podsmażaj.
Krok 5
Dodaj kawałki kurczaka i duś w sosie przez 40 minut. Następnie dodaj oliwki (bez pestek), nadziewane oliwki, listki tymianku.
Krok 6
Pomidory sparz we wrzątki i zdejmij z nich skórkę. Następnie pokrój na ćwiartki. Z miąższu usuń pestki, po czym pokrój go.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej