Kurczak w ziołach z woreczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w ziołach z woreczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

58 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno posiekaj pora. Połącz go z białym i żółtym serem. Całość dopraw do smaku szczyptą kminku i rozdrobnionym czosnkiem.

Kurczak w ziołach z woreczkiem - Krok 1

Krok 2

Pałki umyj. Usuń ze środka kość, pozostawiając jednak jej górną część.

Kurczak w ziołach z woreczkiem - Krok 2

Krok 3

Pałki napełnij farszem, naciągnij skórkę i zepnij ją wykałaczką.

Kurczak w ziołach z woreczkiem - Krok 3

Krok 4

Tak przygotowane nóżki umieść w rękawie do pieczenia i oprósz Przyprawą Knorr. Przyprawę i koncentrat pomidorowy dokładnie rozprowadź po mięsie.

Kurczak w ziołach z woreczkiem - Krok 4

Krok 5

Torebkę zamknij. Całość umieść w nagrzanym do 190 °C piekarniku na 45 minut. Farsz z kurczaka możesz wzbogacić np. pokrojoną suszoną śliwką, a do sosu dodając łyżkę octu balsamicznego. Razem z kurczakiem możesz upiec pokrojone warzywa, np. cukinię, paprykę i cebulę.

Kurczak w ziołach z woreczkiem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w ziołach z woreczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w ziołach z woreczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w ziołach z woreczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w ziołach z woreczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w ziołach z woreczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w ziołach z woreczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w ziołach z woreczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w ziołach z woreczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej