
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drobno posiekaj pora. Połącz go z białym i żółtym serem. Całość dopraw do smaku szczyptą kminku i rozdrobnionym czosnkiem.

Krok 2
Pałki umyj. Usuń ze środka kość, pozostawiając jednak jej górną część.

Krok 3
Pałki napełnij farszem, naciągnij skórkę i zepnij ją wykałaczką.

Krok 4
Tak przygotowane nóżki umieść w rękawie do pieczenia i oprósz Przyprawą Knorr. Przyprawę i koncentrat pomidorowy dokładnie rozprowadź po mięsie.

Krok 5
Torebkę zamknij. Całość umieść w nagrzanym do 190 °C piekarniku na 45 minut. Farsz z kurczaka możesz wzbogacić np. pokrojoną suszoną śliwką, a do sosu dodając łyżkę octu balsamicznego. Razem z kurczakiem możesz upiec pokrojone warzywa, np. cukinię, paprykę i cebulę.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej