Roladki drobiowe w sosie brokułowo-serowym
łatwe
2237 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 łyżka
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
200 mililitrów
2 łyżki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi przekrój wzdłuż i delikatnie rozbij tłuczkiem. Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.
Krok 2
Na każdy kawałek kurczaka nałóż plaster szynki i sera. Całość zroluj i zepnij wykałaczką.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml wody i wlej do naczynia żaroodpornego. Włóż tam roladki, przykryj je folią aluminiową i piecz 30-40 minut w nagrzanym do 200 °C piekarniku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Roladki drobiowe w sosie brokułowo-serowym
Soczyste, mięciutkie roladki drobiowe w gęstym, kremowym sosie brokułowo-serowym to danie, któremu trudno się oprzeć. Uświetnią swym smakiem zarówno rodzinny obiad, jak i uroczystą kolację. Finezyjne roladki są ozdobą każdego stołu. Możesz przygotowywać je na wiele sposobów - nie tylko z kurczaka, ale również z indyka lub delikatnej cielęciny. Zawsze pamiętaj jednak o tym, by odpowiednio przyprawić mięso. Jeśli lubisz w kuchni eksperymentować, zastąp szynkę plasterkami chudego boczku, a zamiast żółtego sera użyj mozzarelli, dorzuć też z suszone pomidory. Sos brokułowo-serowy podlać możesz natomiast odrobiną białego wytrawnego wina, a stanie się bardziej wykwintny. Gotowe roladki serwuj w towarzystwie ryżu lub puszystego puree ziemniaczanego. Przygotuj do nich surówkę z białej kapusty lub podawaj z warzywami gotowanymi na parze.