Pikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiem
łatwe
88 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
20 plastrów
20 sztuk
150 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi umyj, osusz a następnie każdą z nich przekrój wzdłuż na dwa plastry jednakowej grubości.

Krok 2
W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z olejem. Gotową marynatą posmaruj mięso i odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.

Krok 3
Zamarynowane kawałki mięsa rozłóż na desce, śliwki pokrój w paseczki. Na każdy płat nałóż łyżeczkę śliwek oraz nieco pokruszonego sera.

Krok 4
Każdą porcję zroluj i owiń w dwa plastry boczku. Roladki smaż na rozgrzanym grillu po 15-20 minut, obracając co jakiś czas. Możesz je również upiec w piekarniku. Jako dodatek podaj żurawinę oraz Ketchup Hellmann's Łagodny, którego pomidorowy smak będzie idealnie pasował do tej potrawy.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiem
Pierś z kurczaka nie musi być sucha, ani danie z nią – nie musi być nudne! Jeżeli chcesz urozmaicić swoją kuchnię i zaserwować na stole dobrze znane składniki, ale w nieco odmienionej wersji, dobrze trafiłaś. Nasza propozycja to roladki z kurczaka z pachnącą, suszoną śliwką i wędzonym góralskim serkiem owczym – oscypkiem. Te bogate w aromaty składniki stworzą doskonałą kompozycję z soczystym kurczakiem, śliwka nada mięsu słodyczy i a ser dymnego zapachu. Na dodatek podczas pieczenia delikatnie się roztopi, tworząc bardzo kuszące połączenie. Smak potrawy wyostrzysz dodając pikantną przyprawę Knorr, która powstała na bazie papryki, kolendry, czosnku, cebuli i ostrego pieprzu cayenne. Gotowe roladki możesz podawać z opiekanymi ziemniakami, frytkami, ryżem i ulubioną surówką. To danie doskonale nada się zarówno na obiad, jak i na kolację ze znajomymi.


































