Pikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

3

heart
544 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

20 plastrów

20 sztuk

150 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj, osusz a następnie każdą z nich przekrój wzdłuż na dwa plastry jednakowej grubości.

Pikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiem - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z olejem. Gotową marynatą posmaruj mięso i odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.

Pikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiem - Krok 2

Krok 3

Zamarynowane kawałki mięsa rozłóż na desce, śliwki pokrój w paseczki. Na każdy płat nałóż łyżeczkę śliwek oraz nieco pokruszonego sera.

Pikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiem - Krok 3

Krok 4

Każdą porcję zroluj i owiń w dwa plastry boczku. Roladki smaż na rozgrzanym grillu po 15-20 minut, obracając co jakiś czas. Możesz je również upiec w piekarniku. Jako dodatek podaj żurawinę oraz Ketchup Hellmann's Łagodny, którego pomidorowy smak będzie idealnie pasował do tej potrawy.

Pikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiemPikantne roladki z kurczaka ze sliwka i oscypkiem

Pierś z kurczaka nie musi być sucha, ani danie z nią – nie musi być nudne! Jeżeli chcesz urozmaicić swoją kuchnię i zaserwować na stole dobrze znane składniki, ale w nieco odmienionej wersji, dobrze trafiłaś. Nasza propozycja to roladki z kurczaka z pachnącą, suszoną śliwką i wędzonym góralskim serkiem owczym – oscypkiem. Te bogate w aromaty składniki stworzą doskonałą kompozycję z soczystym kurczakiem, śliwka nada mięsu słodyczy i a ser dymnego zapachu. Na dodatek podczas pieczenia delikatnie się roztopi, tworząc bardzo kuszące połączenie. Smak potrawy wyostrzysz dodając pikantną przyprawę Knorr, która powstała na bazie papryki, kolendry, czosnku, cebuli i ostrego pieprzu cayenne. Gotowe roladki możesz podawać z opiekanymi ziemniakami, frytkami, ryżem i ulubioną surówką. To danie doskonale nada się zarówno na obiad, jak i na kolację ze znajomymi.