Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

100 gramów

500 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do niewielkiego rondelka wsyp porzeczki, rozgnieć je widelcem, dodaj ocet balsamiczny i miód. Całość dokładnie wymieszaj i podgrzej krótko na silnym ogniu (sos nie powinien się karmelizować), zdejmij z ognia.

Krok 2

Cebulę i natkę posiekaj i dodaj do mięsa. Dopraw oregano, pieprzem i solą.

Krok 3

Ser pokrój w plastry.

Krok 4

Z mięsa uformuj okrągłe, cienkie placki. Na połowie ułóż kawałek sera i nakryj je pozostałymi zlepiając brzegi.

Krok 5

Rozgrzej mocno patelnię i smaż placki z obu stron na rumiano. Podawaj gorące z ciepłym sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grecka sałatka z makaronem
czas przygotowania
21 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej