
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
100 gramów
500 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do niewielkiego rondelka wsyp porzeczki, rozgnieć je widelcem, dodaj ocet balsamiczny i miód. Całość dokładnie wymieszaj i podgrzej krótko na silnym ogniu (sos nie powinien się karmelizować), zdejmij z ognia.
Krok 2
Cebulę i natkę posiekaj i dodaj do mięsa. Dopraw oregano, pieprzem i solą.
Krok 3
Ser pokrój w plastry.
Krok 4
Z mięsa uformuj okrągłe, cienkie placki. Na połowie ułóż kawałek sera i nakryj je pozostałymi zlepiając brzegi.
Krok 5
Rozgrzej mocno patelnię i smaż placki z obu stron na rumiano. Podawaj gorące z ciepłym sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej