
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
100 gramów
500 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do niewielkiego rondelka wsyp porzeczki, rozgnieć je widelcem, dodaj ocet balsamiczny i miód. Całość dokładnie wymieszaj i podgrzej krótko na silnym ogniu (sos nie powinien się karmelizować), zdejmij z ognia.
Krok 2
Cebulę i natkę posiekaj i dodaj do mięsa. Dopraw oregano, pieprzem i solą.
Krok 3
Ser pokrój w plastry.
Krok 4
Z mięsa uformuj okrągłe, cienkie placki. Na połowie ułóż kawałek sera i nakryj je pozostałymi zlepiając brzegi.
Krok 5
Rozgrzej mocno patelnię i smaż placki z obu stron na rumiano. Podawaj gorące z ciepłym sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























