Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

100 gramów

500 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do niewielkiego rondelka wsyp porzeczki, rozgnieć je widelcem, dodaj ocet balsamiczny i miód. Całość dokładnie wymieszaj i podgrzej krótko na silnym ogniu (sos nie powinien się karmelizować), zdejmij z ognia.

Krok 2

Cebulę i natkę posiekaj i dodaj do mięsa. Dopraw oregano, pieprzem i solą.

Krok 3

Ser pokrój w plastry.

Krok 4

Z mięsa uformuj okrągłe, cienkie placki. Na połowie ułóż kawałek sera i nakryj je pozostałymi zlepiając brzegi.

Krok 5

Rozgrzej mocno patelnię i smaż placki z obu stron na rumiano. Podawaj gorące z ciepłym sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej