Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

100 gramów

500 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do niewielkiego rondelka wsyp porzeczki, rozgnieć je widelcem, dodaj ocet balsamiczny i miód. Całość dokładnie wymieszaj i podgrzej krótko na silnym ogniu (sos nie powinien się karmelizować), zdejmij z ognia.

Krok 2

Cebulę i natkę posiekaj i dodaj do mięsa. Dopraw oregano, pieprzem i solą.

Krok 3

Ser pokrój w plastry.

Krok 4

Z mięsa uformuj okrągłe, cienkie placki. Na połowie ułóż kawałek sera i nakryj je pozostałymi zlepiając brzegi.

Krok 5

Rozgrzej mocno patelnię i smaż placki z obu stron na rumiano. Podawaj gorące z ciepłym sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej