
Składniki
1 sztuka
300 mililitrów
3 łyżki
5 łyżek
150 gramów
1 pęczek
1 sztuka
500 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Mięso przełóż do miski, dodaj paprykę i cebulę oraz Fix i posiekaną kolendrę. Całość dobrze wymieszaj.
Krok 3
Z powstałej masy uformuj niewielkie klopsiki i oprósz je lekko mąką.
Krok 4
Na rozgrzanym tłuszczu obsmaż klopsiki na złoty kolor i przełóż do garnka.
Krok 5
Koncentrat pomidorowy rozmieszaj z 300 ml wody i wlej do garnka z klopsikami. Zagotuj.
Krok 6
Zmniejsz ogień i gotuj klopsiki ok. 25-30 minut. Sos dopraw do smaku. Klopsiki podawaj z ziemniakami lub samodzielnie, jako przekąskę koktajlową.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


































