
Składniki
1 sztuka
300 mililitrów
3 łyżki
5 łyżek
150 gramów
1 pęczek
1 sztuka
500 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Mięso przełóż do miski, dodaj paprykę i cebulę oraz Fix i posiekaną kolendrę. Całość dobrze wymieszaj.
Krok 3
Z powstałej masy uformuj niewielkie klopsiki i oprósz je lekko mąką.
Krok 4
Na rozgrzanym tłuszczu obsmaż klopsiki na złoty kolor i przełóż do garnka.
Krok 5
Koncentrat pomidorowy rozmieszaj z 300 ml wody i wlej do garnka z klopsikami. Zagotuj.
Krok 6
Zmniejsz ogień i gotuj klopsiki ok. 25-30 minut. Sos dopraw do smaku. Klopsiki podawaj z ziemniakami lub samodzielnie, jako przekąskę koktajlową.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej