Klopsiki w pomidorowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki w pomidorowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
303 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

172 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 mililitrów

3 łyżki

5 łyżek

150 gramów

1 pęczek

1 sztuka

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Mięso przełóż do miski, dodaj paprykę i cebulę oraz Fix i posiekaną kolendrę. Całość dobrze wymieszaj.

Krok 3

Z powstałej masy uformuj niewielkie klopsiki i oprósz je lekko mąką.

Krok 4

Na rozgrzanym tłuszczu obsmaż klopsiki na złoty kolor i przełóż do garnka.

Krok 5

Koncentrat pomidorowy rozmieszaj z 300 ml wody i wlej do garnka z klopsikami. Zagotuj.

Krok 6

Zmniejsz ogień i gotuj klopsiki ok. 25-30 minut. Sos dopraw do smaku. Klopsiki podawaj z ziemniakami lub samodzielnie, jako przekąskę koktajlową.

3

Opinie o przepisie

  • stach pasternak

    stach pasternak , 22.04.2017

    super danie z tym sosem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Chrabąszcz

    Katarzyna Chrabąszcz , 19.07.2016

    Dodałam passatę pomidorowa dodatkowo i jedno opakowanie sosu bolognese knorr wyszło super!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martą Drelich

    Martą Drelich , 23.12.2015

    tak rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki w pomidorowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki w pomidorowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki w pomidorowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki w pomidorowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki w pomidorowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki w pomidorowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki w pomidorowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki w pomidorowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej