Klopsiki w pomidorowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki w pomidorowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

278 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

130 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

150 gramów

300 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Mięso przełóż do miski, dodaj paprykę i cebulę oraz Fix i posiekaną kolendrę. Całość dobrze wymieszaj.

Krok 3

Z powstałej masy uformuj niewielkie klopsiki i oprósz je lekko mąką.

Krok 4

Na rozgrzanym tłuszczu obsmaż klopsiki na złoty kolor i przełóż do garnka.

Krok 5

Koncentrat pomidorowy rozmieszaj z 300 ml wody i wlej do garnka z klopsikami. Zagotuj.

Krok 6

Zmniejsz ogień i gotuj klopsiki ok. 25-30 minut. Sos dopraw do smaku. Klopsiki podawaj z ziemniakami lub samodzielnie, jako przekąskę koktajlową.

3

Opinie o przepisie

  • stach pasternak

    stach pasternak , 22.04.2017

    super danie z tym sosem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Chrabąszcz

    Katarzyna Chrabąszcz , 19.07.2016

    Dodałam passatę pomidorowa dodatkowo i jedno opakowanie sosu bolognese knorr wyszło super!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martą Drelich

    Martą Drelich , 23.12.2015

    tak rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki w pomidorowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki w pomidorowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki w pomidorowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki w pomidorowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki w pomidorowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki w pomidorowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki w pomidorowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki w pomidorowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej