PRZEPISY.PL

Prosty acz wykwintny łosoś w aksamitnym sosie koperkowym. Dziś na obiad

Łosoś w sosie koperkowym - autor: przepisy.pl

Łosoś w sosie koperkowym

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
565
osób dodało do Mniamlisty
565
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pieprz
  • posiekany koperek
  • masło roślinne
  • woda0.5 l
Łosoś w sosie koperkowym – krok 1

Krok 1

Przygotuj sos: Bulionetkę Knorr rozpuść w 1/2 litrze wody i zagotuj. Dodaj pieprz, odrobinę soli, śmietanę, mąkę oraz koperek. Gotuj do momentu, gdy sos zgęstnieje, nieustannie mieszając (by nie powstały grudki).
Łosoś w sosie koperkowym – krok 2

Krok 2

Łososia umyj, posól, posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny, po czym odstaw na 40 minut do lodówki.
Łosoś w sosie koperkowym – krok 3

Krok 3

Następnie usmaż łososia na maśle, włóż do szklanego naczynia i polej sosem. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka wołowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

219
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
99
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
160
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
130
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie