
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
100 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oprósz przyprawą Knorr oraz ziołami i obsmaż na patelni.

Krok 2
Na tej samej patelni podsmaż na złoty kolor pokrojony w plastry czosnek oraz cebulę. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię.

Krok 3
Rybę włóż ponownie na patelnię, całość gotuj 10 minut, obracając co jakiś czas rybę na drugą stronę. Do sosu możesz dodać posiekaną natkę pietruszki i kilka zielonych lub czarnych oliwek.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łosoś po marynarsku
Królewska ryba i pomidorowy sos napoli stanowią wyjątkowo udaną parę. Łosoś po marynarsku to finezyjne danie, wyjątkowo proste do przygotowania, które posmakuje nie tylko marynarzom Wykwintny łosoś coraz częściej gości na naszych stołach. Jego wysublimowany smak doceniają nawet ci, którzy raczej stronią od ryb. Z delikatnego, bladoróżowego mięsa łososia, praktycznie pozbawionego ości, błyskawicznie wyczarować można apetyczną przekąskę. Wystarczy skropić je cytryną, doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i gotowe! Równie dobrze jednak łososia możemy przyrządzić jako danie główne, na przykład po marynarsku, czyli w gęstej, pomidorowej salsie z dodatkiem aromatycznych ziół – między innymi bazylii, oregano i tymianku. Gotowy łosoś, soczysty i pachnący, doskonale będzie prezentować się na talerzu w towarzystwie pieczonych ziemniaczków lub ryżu.