łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z łososia myjemy osuszamy . Solimy do smaku i pieczemy w piekarniku lub na patelni . Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Odcedzamy i studzimy . Pomidora myjemy i kroimy w kostkę . Ogórka myjemy nie obieramy kroimy . Cebulę czerwona kroimy w piórka. Warzywa mieszamy i dodajemy do ryżu .

Krok 2

Mieszamy dobrze i dodajemy sos sałtkowy paprykowo-ziołowy Knorr ,ponownie mieszamy .

Krok 3

Ryż z warzywami układamy na talerzu na nim serwujemy gorącego łososia. Ozdabiamy połówkami pomidorków .Kropimy cytryną

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wegańskie uramaki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej