łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z łososia myjemy osuszamy . Solimy do smaku i pieczemy w piekarniku lub na patelni . Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Odcedzamy i studzimy . Pomidora myjemy i kroimy w kostkę . Ogórka myjemy nie obieramy kroimy . Cebulę czerwona kroimy w piórka. Warzywa mieszamy i dodajemy do ryżu .
Krok 2
Mieszamy dobrze i dodajemy sos sałtkowy paprykowo-ziołowy Knorr ,ponownie mieszamy .
Krok 3
Ryż z warzywami układamy na talerzu na nim serwujemy gorącego łososia. Ozdabiamy połówkami pomidorków .Kropimy cytryną
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej