łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z łososia myjemy osuszamy . Solimy do smaku i pieczemy w piekarniku lub na patelni . Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Odcedzamy i studzimy . Pomidora myjemy i kroimy w kostkę . Ogórka myjemy nie obieramy kroimy . Cebulę czerwona kroimy w piórka. Warzywa mieszamy i dodajemy do ryżu .

Krok 2

Mieszamy dobrze i dodajemy sos sałtkowy paprykowo-ziołowy Knorr ,ponownie mieszamy .

Krok 3

Ryż z warzywami układamy na talerzu na nim serwujemy gorącego łososia. Ozdabiamy połówkami pomidorków .Kropimy cytryną

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizzerinki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej