łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z łososia myjemy osuszamy . Solimy do smaku i pieczemy w piekarniku lub na patelni . Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Odcedzamy i studzimy . Pomidora myjemy i kroimy w kostkę . Ogórka myjemy nie obieramy kroimy . Cebulę czerwona kroimy w piórka. Warzywa mieszamy i dodajemy do ryżu .

Krok 2

Mieszamy dobrze i dodajemy sos sałtkowy paprykowo-ziołowy Knorr ,ponownie mieszamy .

Krok 3

Ryż z warzywami układamy na talerzu na nim serwujemy gorącego łososia. Ozdabiamy połówkami pomidorków .Kropimy cytryną

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • łosoś z ryżem i salsą z sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej